Strážníkům mával prostředníčkem před obličejem, skončil v poutech

27.09.2021 18:29

Strážníci se často setkávají s problémovými občany pod vlivem alkoholu nebo omamných látek. O víkendu se setkali s mužem, který na ně vulgárně pokřikoval a ukazoval zvednutý prostředníček.

IMG_1563

Při hlídkové činnosti na Americké třídě si strážníci všimli v sobotu chvíli před půlnocí muže, který na ně vulgárně pokřikoval a ukazoval zvednutý prostředníček. "Když hlídka městské policie muže zastavila, zahrnul strážníky další vlnou vulgarismů a opakovaně odmítal prokázat svoji totožnost. Po upozornění, že jej hlídka předvede na PČR ke ztotožnění, muž řekl, že s nimi půjde," uvedla Veronika Kuchynková z Městské policie Plzeň.

Při řešení celé události třicetiletý muž gestikuloval rukama kolem sebe a se zdviženým prostředníčkem mával přímo před obličejem strážníků. "Poté uchopil strážníka za taktickou vestu. Následovaly donucovací prostředky a z důvodu aktivního odporu byla muži přiložena pouta. Vzhledem k tomu, že po zákroku si třicetiletý muž stěžoval na bolest kolene, byla na místo přivolána ZZS PK, která jej převezla k ošetření. Celou situací se bude dále zabývat komise pro projednávání přestupků," dodala Kuchynková.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24