Střet auta s tramvají i sražená chodkyně! K nehodám v Plzni vyjížděla záchranka

23.04.2019 8:59     23.04.2019 10:27

Hned ke dvěma nehodám v krátkém sledu musela v úterý vyjíždět záchranka v Plzni. Na Karlovarské došlo ke střetu tramvaje a auta. V Lidické srazilo auto chodkyni.

1

Nehody se staly po osmé hodině ráno na dvou místech nedaleko od sebe. Bohužel v obou případech došlo ke zraněním. V nemocnici skončily celkem tři ženy.

První nehoda se odehrála na Karlovarské. "Dle prvotních informací řidička s osobním autem Ford Focus jedoucí po Karlovarské ve směru od Gerské se na uvedené křižovatce měla s největší pravděpodobnosti s vozem otáčet zpět jako k ulici Gerská. Při tom došlo na tramvajovém pásu ke střetu s tramvají. Řidička v autě i řidička tramvaje byl zraněny a z místa odvezeny v péči záchranářů do nemocnice," řekla k nehodě mluvčí policie Veronika Hokrová s tím, že cestujícím se nic nestalo. Dechové zkoušky u řidiček byly negativní. Škoda se odhaduje na 200 tisíc. 

Během chvíle museli záchranáři zamířit k další nehodě nedaleko. V Lidické ulici došlo ke srážce auta s chodkyní. "Řidič osobního auta jel po Lidické ulici ve směru od Bolevce do centra a v místě určeném pro přecházení vozovky, na začátku tramvajové zastávky, došlo ke střetu s chodkyní, která utrpěla při nehodě zranění a z místa v péči záchranářů odvezena do nemocnice," doplnila k další z nehod policejní mluvčí. Ani v tomto případě nebyl na vině alkohol. Přesné příčiny jsou nadále v šetření policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24