QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Střet osobního vozu s vlakem u Pastuchovic, řidička nedala přednost - FOTKY

11.02.2021 13:29     11.02.2021 16:45

Osobní auto se před polednem střetlo s vlakem u Pastuchovic na severním Plzeňsku, na hranicích s Ústeckým krajem. Provoz na trati z Plzně na Most byl přerušen.

pastuchovice2
pastuchovice2pastuchovicepstuchovice3

"Před půl dvanáctou došlo u Pastuchovic ke střetu osobního automobili a vlaku. Jedna zraněná osoba je v péči Zdravotnické záchranné služby. Ve vlaku cestovalo 13 lidí a 3 členové posádky," uvedl po nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar.

Jednalo se o vůz Kia Sportage. Na místě zasahovaly celkem tři jednotky hasičů.

"Žena ročník 1966 přejížděla s osobním vozidlem tovární značky Kia Sportage železniční přejezd bez závor, při přejíždění železničního přejezdu nedala dle všeho přednost přijíždějícímu osobnímu vlaku a došlo ke střetu. Alkohol policisté vyloučili dechovými zkouškami. Ve vlaku cestující bez zranění, řidička osobního vozu lehké zranění. Přesnou příčinou a okolnostmi dopravní nehody se zabývají policisté z územního odboru Plzeň-venkov," uvedla Ivana Jelínková, mluvčí PČR.

Záchranka převezla ženu do nemocnice. "Ženu ročník 1966 Zdravotnická záchrnná služba Plzeňského kraje transportovala s lehkým zraněním do FN na Lochotíně," uvádí mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Nakonec bylo celkem evakuováno 14 cestujících, z toho 2 děti a 3 zaměstnanci dopravce. Provoz na trati byl obnoven ve 14:33 hodin.

 

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24