Stříbrský park bude bezpečnější - FOTKY!

19.02.2021 10:24

Městský park ve Stříbře bude mít kamerový systém a také veřejné osvětlení. Park využívají obyvatelé jako zkratku mezi centrem města a východním předměstím.

IMG_0166
IMG_0166IMG_0172IMG_0168IMG_0178IMG_0180IMG_0185IMG_0188

Celkem sedm miliónů korun vloží město Stříbro do další etapy prací v městském parku pod Masarykovo náměstím. V parku v předešlých letech došlo k velké úpravě zeleně a také se tam po několika desetiletích vrátila lávka přes údolí, která propojuje centrum města s východním předměstím. Nyní se tam připravuje instalace kamer a veřejného osvětlení, více uvedl starosta Martin Záhoř. "Na chvilku jsme práce pozastavili z důvodu klimatických podmínek, ale už se pokračuje. Pokud vše půjde podle harmonogramu, měli bychom mít vše hotové do konce letošního roku. Kamerový systém i světla jsou v těchto místech žádoucí," řekl Záhoř. 

Městský park využívají lidé jako oddychovou zónu, často tam také trasy kolem řeky využívají běžci. Bohužel také dochází k nekalým činům, připomeňme loňské zničení nových vysázených stromů, které vandalové vytrhali nebo jim ořezali kůru a stromy tak odsoudili k zániku. Městu tak vznikla škoda za několik desítek tisíc. Navíc v parku velmi často party popíjejí alkohol a nechávají na místě velký nepořádek, který téměř denně musí pracovníci Správy majetku města Stříbra odklízet. Kamerový systém by mohl v podobných případech ukázat i na pachatele.

Foto: Martina Sihelská

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24