QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stříbrští horníci bilancovali a mají velké plány - FOTKY

19.02.2020 6:40

Rok 2019 považují členové Hornického historického spolku ve Stříbře za poměrně úspěšný, setkali se svými kolegy v mnoha městech, byli součástí různých akcí a jejich skanzem navštívily tisíce lidí.

IMG_9772
IMG_9759IMG_9760IMG_9758IMG_9768IMG_9769IMG_9772IMG_9777IMG_9774

V sobotu 15. února se uskutečnila výroční schůze Hornicko-historického spolku Stříbro v restauraci Beseda ve Stříbře. Schůze proběhla v již tradičním duchu. Po přivítání přítomných, zazněla hornická hymna Hornický stav budiž velebený. 

Předseda spolku Radek  Strankmüller pak zhodnotil celoroční činnost v hornickém skanzenu, který navštívily čtyři tisíce lidí. "Vzhledem k tomu, že to děláme jen ve svém volném čase, je to úctyhodné číslo. Také jsme vloni stihli navštívit na dvě desítky hornických akcí a slavností, a to nejenom u nás doma, ale také v zahraničí. Do našeho spolku jsme přivítali i nového člena," uvedl Karel Neuberger.

Na horníky se přišel podívat také starosta Stříbra Martina Záhoř, který spolek podporuje. Hornické bilancování pokračovalo v přátelském duchu, padaly také různé návrhy na letošní rok.  Máme hodně plánů, festival ve Stříbře, pak navštívit kolegy v jiných městech, například v Prešově, Sokolově, Pezinoku či Bohutíně. Připravujeme další publikaci. S jedním problémem se bohužel potýkáme, a to je příliv mladší generace, když se porozhlédneme, asi nejsme sami," říká Karel Neuberger.

Foto: Karel Neuberger, Martina Sihelská

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24