QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stromy se lámaly jak sirky! Hasiči mají za sebou hodně perný víkend - FOTKY

14.01.2019 10:57

Desítky zásahů v souvislosti s počasím a zejména sněžením mají na kontě hasiči v Plzeňském kraji za uplynulý víkend. Zásahy komplikovaly špatně sjízdné silnice.

1
132

Vydatné sněžení, které o víkendu zasáhlo část regionu, spustilo pohotovost pro hasiče. Ti se v podstatě nezastavili. Na kontě mají desítky zásahů.

"Od pátku do pondělních 10 hodin dopoledne vyjížděli hasiči v Plzeňském kraji ke 42 událostem s popadanými, či nebezpečně nakloněnými stromy. Nebyly výjimkou ani zásahy, kdy se v rámci jedné události odstraňovalo v jedné lokalitě stromů hned několik. Nejčastěji zasahovali hasiči na Šumavě a Domažlicku. Zásahy komplikovala skutečnost, že vlivem počasí byly komunikace velmi špatně sjízdné," komentuje uplynulý víkend mluvčí hasičů Petr Poncar.

V neděli ráno navíc u Hojsovy Stráže najel do padlého stromu osobní vlak. "Ke zranění naštěstí nedošlo a poškození vlaku nebylo velkého rozsahu," dodává mluvčí krajských hasičů. Podobná nehoda se odehrála i v pondělí ráno na železniční trati do Německa na Domažlicku. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

Přívaly nového těžkého sněhu a hrozba pádů stromu způsobily velké komplikace také v lyžařském areálu na Špičáku na Šumavě. Tam musel být výrazně omezený provoz. zatím se situace nezměnila. Další informace najdete v článku zde.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24