Studenti, kteří pomáhali na záchrance, dostali ocenění

13.04.2021 6:37

Krajští zdravotničtí záchranáři ocenili plaketou a pamětním listem tři desítky studentů, kteří jim pomáhali v boji s pandemií nemoci covid-19.

IMG-20210412-WA0000

Studenti pracovali na dvou dekontaminačních pracovištích v Plzni a v Domažlicích. "Všichni společně se zdravotnickými záchranáři čistili, desinfikovali a kompletně dekontaminovali sanitní vozy transportující jak již potvrzené, tak suspektní pacienty zasažené koronavirem. Rovněž pomáhali s očistou a svlékáním samotných výjezdových skupin z ochranných obleků," uvedl Vítězslav Sladký ze ZZSPK.

Někteří ze studentů ZČU v Plzni pomáhají již od samotného začátku epidemie na jaře loňského roku, další příbývali postustupně, jak pandemie nabírala na síle. "Za celý rok se na zmíněných pracovištích dekontaminovaly vysoké stovky výjezdových skupin. Studenti, povětšinou budoucí záchranáři, pracovali v nepřetržitém provozu 24 hodin denně, sedm dnů v týdnu," dodal Vítězslav Sladký.

Plaketu a pamětní list předal jménem celé Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje náměstek ředitele pro zdravotní péči Ivo Prcín. "Velmi si vážíme Vaší pomoci, bez které bychom nestihli obsloužit tak vysoké množství pacientů. Vytrvejme, snad už se blíží světlo na konci tunelu! Děkujeme."

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24