QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Studenti učí studenty poskytovat první pomoc! Rozjeli vlastní projekt

05.11.2018 11:24

Studenti oboru Zdravotnický záchranář spustili vlastní projekt, ve kterém učí další studenty poskytovat první pomoc. Aktuálně jsou vypsané termíny kurzů na listopad.

zču záchrana

Zachraň život na ZČU, to je název projektu tří nadšených studentů oboru Zdravotnický záchranář. Na situace, kdy včasná pomoc může zachránit lidský život, připravují své kolegy ze všech fakult ZČU.

"Jsme parta nadšených studentů, kteří by rádi předávali své znalosti a dovednosti ostatním," píší o sobě na svém webu Eliška Kantová, Pavel Beran a Simona Kratochvílová, studenti 2. a 3. ročníku oboru Zdravotnický záchranář na Fakultě zdravotnických studií ZČU. Jejich cílem je naučit ostatní studenty první pomoc. Pořádají proto 2 až 3 hodinové kurzy, jejichž účastníky seznámí s resuscitací, naučí, jak si poradit s masivním krvácením, a proberou i nejčastější nemoci, které člověka ohrožují na životě.

Celý kurz je přitom pro studenty ZČU zdarma. V současné době jsou vypsané termíny 6., 8, 13. a 15. listopadu. Pro účast je potřeba se registrovat na webových stránkách projektu. Tam je také uveden kontakt a všechny důležité informace.

"Třeba právě vy budete někdy svědky srdeční zástavy a sami poznáte, že poskytnout první pomoc může opravdu člověku zachránit život! Pokud jste nad tím alespoň chvilku přemýšleli, neváhejte se ozvat," vzkazují na svých webových stránkách mladí záchranáři.

FOTO: ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24