QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Studenti uklízeli Borská pole, akci zopakují znovu za půl roku - FOTKY

10.04.2018 9:57

Zhruba osm set kilogramů odpadků zvládli uklidit z Borských polích nadšenci z řad studentů ZČU v Plzni. Generální úklid lokality chtějí zpakovat.

Ukliďme Borská pole_2
Ukliďme Borská pole_2Ukliďme Borská pole_1Ukliďme Borská pole_3Ukliďme Borská pole_4

Studenti Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara se připojili k celorepublikové akci Ukliďme svět, ukliďme Česko a vyčistili odpadky znečištěná místa na Borských polích.

Do terénu se vydalo celkem dvanáct dobrovolníků na Borská pole, aby uklidili místa, kde vznikly černé skládky nebo kde se nacházelo množství odpadků.

"Uklízeli jsme zastávku autobusu číslo 30 směrem do města, prostor kolem jezírka a zadní příjezdové cesty k fakultě, strouhu a pole, která vedou k Decathlonu. Ke konci jsme se přemístili ještě nad kruhový objezd a snažili se uklízet pole u kraje cesty kolem Tesca,“ popisuje iniciátorka úklidové akce na Borských polích Alice Břečková, studentka prvního ročníku bakalářského studijního programu Komiks a ilustrace pro děti.

"Proč ta místa neuklidit, když můžeme? Nikdo jiný to neudělá,“ vysvětluje studentka motiv k uskutečnění akce s tím, že ji zkrátka pohled na znečištěná místa u silnic a na polích, která viděla cestou do školy, vadil a chtěla to změnit.

Rukavice a pytle na odpad dostali studenti od organizátorů akce Ukliďme svět. Do půl třetí, kdy úklid končil, byl plný téměř celý kontejner. Podle odhadu Alice Břečkové šlo asi o 800 kilogramů odpadu. Kontejner studentům zdarma poskytla a odvoz zajistila firma Čistá Plzeň.

"Akci bychom rádi zopakovali znovu za půl roku, až bude Ukliďme Česko pořádat podzimní úklid,“ plánuje Alice Břečková.

FOTO: ZČU

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24