Studenti v Plzni uctí památku Jana Palacha! Vyzývají k zapálení svíček

11.01.2019 10:58

Studenti v Plzni uctí památku Jana Palacha setkáním na dvoře filozofické fakulty v Sedláčkově ulici. Na pietním místě se budou zapalovat svíčky. Zvaná je široká veřejnost!

Palach

V úterý 15. ledna mohou lidé po celý den přinášet svíčky k portrétu Jana Palacha na dvoře Fakulty filozofické v Sedláčkově ulici 15. Vpodvečer se na témže místě uskuteční krátké pietní setkání.

Studentská komora Akademického senátu Fakulty filozofické ZČU a Krajský parlament dětí a mládeže, kteří akci Svíčka za Jana Palacha organizují, tak připomenou odkaz studenta Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, od jehož osudového činu uběhne letos 50 let. 

"Kolegové z Krajského parlamentu dětí a mládeže nám pomáhají mimo jiné propagovat akci na středních školách. I díky tomu by k vytvořenému pietnímu místu mělo, jak jsme se dozvěděli, přijít několik tříd středoškoláků,“ uvedl student Fakulty filozofické ZČU Jan Straka.

Podle něj je pietní místo velmi jednoduché, to hlavní je uctít Palachovu památku a přimět k zamyšlení nad jeho činem. K tomu přispěje i podvečerní pietní setkání, které se uskuteční na dvoře Filozofické fakulty od 18 hodin. Vystoupí na něm zástupci pořadatelských institucí – člen Studentské komory Akademického senátu Fakulty filozofické ZČU Jan Straka, místopředseda Krajského parlamentu dětí a mládeže Jan Jirmus, děkan Fakulty filozofické David Šanc a vedoucí katedry historických věd fakulty filozofické Lukáš Novotný, který odkaz Jana Palacha připomene krátkou přednáškou. 

budova FF_Sedláčkova 15

FOTO: ZČU
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24