Studenti z Přimdy při distanční výuce natočili videoklip - FOTKY a VIDEO!

26.12.2020 15:42

Všechno zavřeno a mají si děti kde hrát? Mládež se nudit nechtěla, sourozenci Karel a Kristián Hallovi z Přimdy se rozhodli složit píseň. A povedlo se, jejich autorské dílo se během pár dní rozlétlo po sociálních sítích.

ataceni3
ataceni1ataceni3ataceni5ataceni6

Zavřené školy a distanční výuka, k tomu uzavřené kluby, sportoviště i zrušené kulturní akce přinesla řadě žáků a studentů volno a nudu. Kdo však chtěl, využil náhlou mezeru jiným způsobem, jako například studenti Karel a Kristián Hallovi z Přimdy.

Karel Halla (17 let, student Logistiky dopravy) a Kristián Halla (15 let, student Obchodní akademie) si po večerech brnkali na kytary, pořád zkoušeli různé melodie a najednou byla na světě píseň dua Divine Interventions project – Wavy blues.

Když si skladbu otec kluků, sám muzikant, poslechl, zvedl telefon a zavolal do studia známému, aby si dílo poslechl. "Věděl jsem, že něco tvoří, ale nečekal jsem takový úžasný ohlas. Oba jsou na svůj věk výborní muzikanti, což dokázali při své první studiové zkušenosti. Mě to opravdu potěšilo, když se po letech sportování, kdy se věnovali hlavně fotbalu a parkuru - různým skokům, přemetům, najednou zklidnili a sami od sebe se začali věnovat hudbě a to především metalu. Jak jsem tu píseň slyšel, prostě jsem chtěl, aby ji slyšeli i další lidé. Známý má nahrávací studio, a tak pak už to šlo pěkně rychle," uvedl otec dvou mladých muzikantů Karel Halla starší.

Pak už šlo všechno rychle. Vznikla autorská nahrávka, včetně videoklipu, která se stala hitem na sociálních sítích. Bylo to hlavně o souhře sourozenců, kteří se dokázali domluvit. Starší Karel složil hudbu, text a ke své kytaře se mu hodila i basová kytara mladšího bratra Kristiána. Maminka syny sledovala s úžasem a syny všemožně podporovala, táta uznal, že kluci něco mají v genech. "Oni kluci odmala měli rádi muziku a taky navštěvovali naše koncerty, když jsem jezdil s kapelami Sodanton, Coward, RAW. Mám radost," dodal otec.

ataceni6

Klip vznikal několik kilometrů za Přimdou a kluci si natáčení opravdu prý moc užili. "Videoklip vznikal v ruinách kostela v Nových Domcích nedaleko Rozvadova. Hodně jsme se při tom nasmáli, bylo to super. Připravil ho s námi Jan Nedoma a zpracování proběhlo díky studiu Mercury studios (Roman Masha Šandor). Zážitek to byl velký, ale my ani nečekali, že z toho vznikne dílo, které se bude líbit. Sdílení na sociálních sítích nás fakt překvapilo a potěšilo," řekli Karel a Kristián Hallovi z Přimdy.

Mladí muzikanti se zatím na hudební dráhu nechystají, chtějí vystudovat a pak se třeba uvidí. 

Foto: Martina Sihelská

 


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24