QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Studentům Gymnázia a SOŠ Rokycany se otevírají vysoké školy po celém světě

09.11.2021 14:00

Plzeňský kraj se díky Rokycanskému gymnáziu stal prvním krajem v České republice, který nabízí žákům studium s mezinárodně uznávanou maturitní zkouškou v programu IB.

Akreditace pro IBDP

Gymnázium a Střední odborná škola v Rokycanech získala prestižní akreditaci pro International Baccalaureate Diploma Programme. Jedná se dvouletý středoškolský vzdělávací program vyučovaný v anglickém jazyce ve sto čtyřiceti zemích světa, jenž poskytuje mezinárodně uznávanou kvalifikaci pro vstup na vysoké školy po celém světě. 

Gymnázium a Střední odborná škola dlouhodobě a systematicky podporuje u svých žáků samostatnost, pracovitost a rozvíjí osobnost každého žáka k naplnění vlastního potenciálu.

„Jsem opravdu hrdá na to, že takovou školu v kraji máme. Osobně si velice cením maximálního úsilí vedení školy a jmenovitě ředitele Pavla Vlacha. Během dlouhého akreditačního procesu se mu podařilo připravit školu a získat pedagogy pro zásadní změnu koncepce vzdělávání na gymnáziu, což není nikdy jednoduché,“ řekla hejtmanka Plzeňského kraje paní Ilona Mauritzová

Studium čtyřletého gymnázia je podle školského vzdělávacího programu „Poznání a inspirace v souvislostech“ určeno uchazečům z 9. tříd základních škol, kteří kromě jednotné přijímací zkoušky z českého jazyka a matematiky skládají školní přijímací zkoušku z anglického jazyka. V 1. a 2. ročníku probíhá částečná výuka všeobecně vzdělávacích předmětů v anglickém jazyce, od 3. ročníku studují žáci podle světového programu IB DP již v anglickém jazyce.

„V tomto školním roce studuje v přípravných třídách pro IB DP program celkem 40 žáků. Od září příštího školního roku vstoupí do systému IB DP první třída,“ uvedl ředitel Gymnázia a SOŠ Rokycany Pavel Vlach.

 

foto: Krajský úřad PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24