QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Suchá příprava je v plném proudu. Indiáni vyjedou na led koncem července - FOTKY

26.05.2020 14:19

Už čtvrtý týden pokračuje příprava indiánů na nadcházející extraligovou sezonu. "Hráči do letní přípravy naskočili ve velmi dobré kondici,“ chválí tým kouč Ladislav Čihák.

9
91234567810111213

Úterní dopoledne patří tréninkům na hřišti v plzeňském Hradišti. Za deštivého počasí se tady sešel kompletní tým se všemi posilami kromě Milana Gulaše, Tomáše Mertla a Viktora Langa, kteří se připravují samostatně. Nechyběl ani Jan Kovář, který se připravuje v Plzni, než se připojí ke svému týmu ve švýcarském Zugu.

Než tým naskočí na led, uplynou ještě dlouhé dva měsíce. Zahájení přípravy na ledě je v plánu 27. července. Vzhledem k tomu, že sezonu předčasně ukončil koronavirus už v březnu, je pauza bez ledu mnohem delší, než jindy. Trenér Ladislav Čihák v tom ale problém nevidí. "Jsem zatím spokojený. Hráči sice mohli trénovat jen v improvizovaných podmínkách doma, ale do letní přípravy naskočili díky tomu odpočatí a ve velice dobré kondici. Ukázaly to i fyzické testy, které hráči absolvovali. Řekl bych, že dlouhá pauza kvůli koronaviru jim naopak pomohla,“ říká kouč.

Po fotbálku a protažení prozradil své první dojmy z Plzně gólman Dominik Pavlát, který by měl krýt záda zdejší brankářské jedničce Dominku Frodlovi. "Já jsem moc rád, že jsem tady. Když ta nabídka z Plzně přišla, neváhal jsem a hned jsem ji příjmul. Věděl jsem, že letní příprava bude těžká, to se mi potvrdilo, zatím ale není nic, z čeho bych byl překvapený. Všechno má svoje, běháme, občas fotbal, já jsem s tímhle průběhem spokojený. V Chomutově jsme tolik neběhali, tady je to víc zaměřené na běh,“ prozrazuje.

Indiány čeká na začátku června tradiční soustředění na Šumavě. Před startem základní části extraligy ještě projdou testem v podobě nového turnaje Generali Česká cup. Škodovka se ve skupině A utká od 4. srpna se Spartou, Českými Budějovicemi a Kladnem. Hrát se bude ve čtyřech základních skupinách, do play off pak postoupí vždy dva nejlepší týmy z jednotlivých skupin. Finále je na programu 15. a 22. září.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24