Suchej únor skončil! Ve FN Plzeň prošly vloni detoxikací desítky lidí

01.03.2019 7:59

Abstinenční kampaň "Suchej únor" je u konce. Měla upozornit na problémy spojené s alkoholem. Také plzeňská fakultní nemocnice se zabývá léčbou závislosti.

Podzimní šenkování v Olympii.

Celorepublikovou kampaň "Suchej únor" spustila Liga otevřených mužů a byla součástí projektu Mužské zdraví. Úkol byl jasný. Abstinovat celý měsíc.

Podle organizátorů pokud někdo nezlvádl po tuto dobu být bez alkoholu, může to znamenat problém a měl by se poradit s odborníkem. Poradnu a detoxikační jednotku má také Fakultní nemocnice Plzeň. Je určená pro pacienty, kteří nejsou schopni zvládnout odvykací kůru v domácím prostředí.

"Návazná péče je možná na oddělení režimové léčby závislostí, kde je aplikován propracovaný systém 7 týdenní léčby založený na principech terapeutické komunity a skupinové psychoterapie. Přijetí na obě tato lůžková oddělení léčby závislosti je možné pouze dobrovolně a plánovaně. Přijetí musí předcházet pohovor na naší ambulanci pro léčbu závislostí," uvádí FN Plzeň.

V loňském roce dokončilo odvykací léčbu ve FN Plzeň přes osm desítek lidí...

Jen za loňský rol dokončilo detoxifikaci ve FN Plzeň 82 pacientů, z toho bylo 47 mužů a 35 žen. Do ambulance léčby závislostí Psychiatrické kliniky je možné se objednat k plánovanému vyšetření a následnému doporučení možných variant léčby v našem či dalších léčebných zařízeních. Objednat se mohou zájemci telefonicky na čísle 377 103 157.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24