Šumavský areál Ski&Bike Špičák se letos poprvé otevře tento víkend

06.05.2021 9:30

Milovníci šumavského areálu Ski&Bike Špičák se mohou radovat. Tento víkend se areál otevře veřejnosti. K dispozici bude občerstvení a půjčovna elektrokol. Návštěvníci se mohou vydat i na rozhlednu.

8

V sobotu 8. května poprvé v tomto roce otevře svůj areál Ski&Bike Špičák. Turisté budou zatím moci tuto sobotu a neděli v souladu s uvolněnými vládními pravidly proti koronaviru vyrazit po otevřených turistických trasách na vrchol Špičáku k rozhledně, která již bude také zpřístupněná. 

Mimo to bude též možnost zapůjčit si v půjčovně střediska elektrokola pro výlety do okolí, případně i další vybavení pro letní turistiku na horách. Občerstvení bude otevřeno jak u rozhledny na vrcholu Špičáku, tak v dolní části areálu mezi chatami Blaženka a Hanička formou výdejového okénka. Dodržovat bude potřeba obecně vládou stanovená pravidla. Areál samozřejmě nabídne jako již dříve v minulosti možnost dezinfekce rukou na toaletách/parkovištích.

„Jde o maximum, co můžeme tento víkend lidem nabídnout, ale už příští týden v sobotu 15. května rozjedeme lanovku a otevřeme bikepark. Kvůli ochraně zdejší přírody máme zatím až do 15. června povolen pouze víkendový provoz, ale potom všem, čím jsme si museli projít, říkám, ještěže alespoň tak,“ uvedl ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.                    

Rozhledna, půjčovna elektrokol a dalšího vybavení i výdejová okénka s občerstvením budou v sobotu 8. a neděli 9. května otevřeny od 10:00 do 16:00 hodin. 

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24