Sušice převezme nemocnici od září. Chce udržet zaměstnance a získat nové

24.07.2019 20:34

Sušice převezme provoz nemocnice od společnosti Nemos Sokolov k 1. září. Na termínu se na svém mimořádném jednání dohodli zastupitelé města.

IMG_1231

Město Sušice převezme provoz nemocnice od společnosti Nemos Sokolov k 1. září. Na finálním a závazném termínu předání se na svém mimořádném jednání sušičtí domluvili zastupitelé města.

Důvodem dvouměsíčního posunu byla potřeba dořešení majetkového vypořádání a převodu všech agend na nového provozovatele, kterým bude městská společnost Sušická nemocnice s.r.o.

V nejbližších dnech podepíší Sušická nemocnice  a Nemos Sokolov smlouvu o převzetí provozu. "S městskou společností jsme podmínky převodu intenzivně řešili. Byly dohodnuty principy převodu i vzájemného finančního vypořádání, včetně vypořádání zásob a majetku. Nyní je potřeba celý proces dokončit, aby se stabilizovala personální situace a zaměstnanci nemocnice i pacienti ze Sušicka získali jistotu dalšího fungování nemocnice,“ říká Lenka Holá, tisková mluvčí Nemos Sokolov.

Nemocnice teď  zajišťuje pohotovost pro děti i dospělé, dále zde funguje chirurgická pohotovostní služba. Interní oddělení funguje z personálních důvodů v omezeném rozsahu. Ostatní oddělení nemocnice poskytují péči bez omezení.

"Naším prvořadým cílem bude přesvědčit zaměstnance, že práce v nemocnici má jasnou perspektivu. Chtěl bych všem moc poděkovat za jejich práci a trpělivost. Zároveň musíme zintenzivnit nábor nového zdravotnického personálu, především lékařů na interní oddělení,“ dodává Václav Rada, jednatel společnosti Sušická nemocnice a budoucí ředitel nemocnice.

V červnu zastupitelstvo Sušice schválilo rozpočtové opatření ve výši 22 milionů korun. Peníze jsou určeny na provoz a stabilizaci nemocnice po převzetí městskou společností.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24