Svatby na Švihově v novém! Hrad má novou výzdobu sálu ve špýcharu

16.02.2019 11:04

Svatba jako z pohádky i s neopakovatelnou atmosféru. To nabízí hrad Švihov. Svatby se mohou odehrávat na Švihově hned na několika místech. Teď se pyšní i novou výzdobou.

svihov-spychar-03
svihov-spychar-03svihov-spychar-01svihov-spychar-00svihov-spychar-04

Hrad Švihov je tradičně spajtý s natáčením legendární pohádky Tři oříšky pro Popelku režiséra Václava Vorlíčka. A právě v pohádkovém prostředí hradu si mohou zájemci už nějakou dobu zajistit také svatbu.

Nejnovějším prostorem k uspořádání svatby je víceúčelový sál ve špýcharu. Na tento rok si přitom správa hradu přichystala pro snoubence novinku v podobě úplně nové výzdoby (viz fotogalerie). Sál má kapacitu až 150 osob a vstup je oddělený, takže běžný návštěvnický provoz nijak svatby neruší. K dispozici je i předsálí, které je možné využít pro občerstvení. Sál je navíc bezbariérový díky schodišťovému výtahu.

Taneční sál, kaple nebo přímo nádvoří? Švihov nabízí i další místa pro svatby...

Zájemci o svatby si kromě špýcharu mohou na Švihově vybrat také další prostory. Největším hitem je v posledních letech taneční sál ve druhém patře jižního paláce hradu. Kapacita je 80 osob a má i zvukovou aparaturu.

Hlavně pro církevní sňatky se využívá hradní kaple, ale je možné v ní sjednat i civilní svatbu. Nachází se v prvním patře hradního jádra. Tady je kapacita 30 lidí.

V nabídce jsou také venkovní svatby, a sice na západním parkánu vlevo za vstupní bránou.

Obecně je nutné svatby domlouvat nejpozději 30 dní před plánovaným termínem. Nejdražší pronájem má kaple, která vyjde na 10 tisíc. Na ostatních místech hradu vyjde svatba na 7 a půl tisíce. V mimosezónním období, tedy v období od 1. listopadu do konce března, jsou ceny vyšší.

Zdroj foto: Hrad Švihov

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24