QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Svatováclavská jízda ukončí motorkářskou sezónu! Kolona vyrazí z pivovaru

25.09.2019 7:58

Po loňské odmlce, kdy se ukončení motorkářské sezóny odehrálo jen jako setkání na nádvoří pivovaru, se letos opět vydá kolona regionem. Přinášíme podrobnosti!

foto-qap-cz (57)

Motorkářská sezóna v regionu je tradičně zahajována Prvomájovou vyjížďkou a ukončena Svatováclavskou jízdou. Po loňské odmlce, kdy organizátoři kvůli velkému počtu účastníků i dopravním omezení zvolili jako náhradní variantu jen setkání, letos se znovu na silnice vydají stovky motorkářů. A to i na závěr sezóny.

"Opět se srazíme na nádvoří plzeňského pivovaru. Vyjíždíme tradičně v 11:30 a letos bude ukončena vyjížďka na letišti v Erpružicích," lákají pořadatelé.

"Kolona zamíří směrem na Stříbro po trase plzeňských ulic Tyršova, Jízdecká, Přemyslova, Skvrňanská, Vejprnická, Křimická, Chebská a dále po silnici II/605 dojedou až do Stříbra, kde se napojí na silnici II/193 směrem k letisti Erpužice, kde celá výjížďka bude zakončena okolo 13 hodiny. Po celé trase budou na bezpečnost a plynulost silničního provozu dohlížet dopravní policisté," dodává policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Na nádvoří Plzeňského Prazdroje se motorkáři začnou sjíždět v sobotu 28. září už od ranních hodin. Jejich výjezd i následná cesta regionem směr Stříbro bude opět pod dohledem dopravní policie. Jak vypadala letošní Prvomájová vyjížďka, která sezónu motorkářům odstartovala, se můžete podívat zde. Reportáž z loňského Svatováclavského setkání najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24