Světlušky v ulicích měst! Sbírka na pomoc nevidomým dorazila i do Stříbra - FOTKY

13.09.2019 9:52

Světlušky se opět po roce vydaly do měst kraje se sbírkou na podporu nevidmoých a slabozrakých. Speciální sbírka už funguje od roku 2003. V pátek 13. září jde do finále!

a28
a28a10a23a9a27a11a13a14a15a1a16a17a20a4a25a29a30a34a35a36

Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu založený na solidaritě a dobré vůli lidí, kteří se rozhodli darovat nevidomým trochu "světla". Projekt Světlušky se rozjel na mnoha místech a vyslanci rozhlasu dorazili také do Stříbra.

Světluška pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Je oporou pro ty, které nelehký životní osud postavil před každodenní výzvu: znovu a znovu se učit životu ve tmě - bez pomoci jednoho z nejdůležitějších lidských smyslů. 

Světluška svítí od roku 2003. Do projektu se zatím zapojilo více než 80 000 dobrovolníků a miliony dárců. V letošním roce probíhá sbírka v ulicích měst a obcí v tomto týdnu, v pátek 13. září vrcholí.

"Světlušky" z plzeňského Českého rozhlasu prošly centrum Stříbra, včetně hlavní pěší zóny v Benešově ulici a podařilo se jim doprodat to, co kolegové z Plzně nevyprodali. Navíc se našli lidé, kteří nic nechtěli, přesto rádi pomohli. I starosta města Stříbra šel příkladem a do zapečetěné krabičky vhodil tisíc korun.

"Já prostě vím, že tihle lidé to nemají v životě lehké a snad aspoň trochu pomůžu. Pomáhám i dalším organizacím a postiženým  a rád,“ uvedl starosta Stříbra Václav Votava. 

Karty, placky a píšťalky rychle změnily majitele, a i když už nebylo co prodávat, lidé pořád přispívali, někdo pětikorunou, další stovkou. Ať už to byli stříbrští podnikatelé, nebo babičky či maminky s kočárky.

Foto: Martina Sihelská

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24