Svíčkový koncert ozářil lesní kapličku u Radčic

16.12.2019 7:46

Kouzelnou atmosféru Vánoc si užili návštěvníci výjimečného koncertu pěveckého sboru Nová česká píseň na netradičním místě. Kaple p. Marie Pomocné ozářila Kyjovský les.

DSC_0221

Adventní program plzeňských obvodů Radčice a  Malesice je letos velmi pestrý a na své si přijdou nejen děti, ale také jejich rodiče či prarodiče. Vedle mikulášské besídky nebo rozsvícení vánočního stromu se také letos konal Svíčkový koncert. Ten byl velmi atraktivní hlavně díky kouzelné atmosféře samotného místa. Uskutečnil se v Kyjovském lese mezi Radčicemi a Malesicemi, kde je přibližně v polovině krásná malá kaple p. Marie Pomocné.

Této kapli dodalo kouzelnou atmosféru právě osvětlení speciálně připravené pro tento koncert. V 17 hodin návštěvníky uvítali starostové obou obvodů. Poté již dostal slovo pěvecký sbor Nová česká píseň a lesem se rozezněly koledy. Neopakovatelnou vánoční atmosféru doplnila ještě vůně svařáku či trdelníku ze stánků vedle kaple.

I přesto, že počasí moc nepřálo a od začátku koncertu pršelo, přišlo ke kapli několik desítek lidí z okolí i Plzně. "Kapličku máme moc rádi a chodíme sem často na procházku. Takhle nasvícenou jsme ji ještě neviděli,“ komentuje Hana z Radčic. Svíčkový koncert by se mohl stát novou vánoční tradicí pro občany Radčic i Malesic.

Foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24