Švihov bude hostit festival České hrady.CZ. Policisté varují před kapsáři

26.07.2019 8:04

Putovní festival České hrady.CZ pokračuje v sobotu třetí zastávkou na Švihově! Akce nabídne špičky české a slovenské hudební scény. Policisté však nezapomínají varovat před ostražitostí.

DSC_4339

Festival je kromě hudby zaměřen i na rozvoj turistického ruchu a zviditelnění krásných historických památek. V Plzeňském kraji se letos koná 26. července, tradičně na hradu Švihov!

Hudební akce láká na skupiny Kryštof, Rybičky 48, Harlej, No Name, Michal Hrůza, Jelen, Mirai, Dymytry, Arakain a Lucie Bílá, Marpo a TroubleGang a spoustu dalších kapel.

Festival nabídne netradiční atmosféru, která se liší od ostatních letních festivalů nejen ojedinělým prostředím ale i bohatým sortimentem doplňkových služeb a občerstvení. V ceně sobotní vstupenky je zahrnutá i prohlídka stálé expozice hradu.

V souvislosti s akcí vydali policisté několik varování. "V průběhu i po ukončení festivalu neřiďte motorová vozidla pod vlivem alkoholu ani návykových látek. Svoje doklady a věci nezanechávejte bez dozoru," žádá tisková mluvčí policie Dana Ladmanová.

Policisté upozorňují návštěvníky, aby motorová vozidla zaparkovali na označených parkovištích. "V žádném případě na komunikaci I. třídy číslo 27, kde následně vznikají dopravní komplikace při průjezdu dalších vozidel," apeluje Dana Ladmanová. 

Policejní mluví doporučuje, aby si návštěvníci svá auta vždy dobře uzamkli a nenechávali v nich doklady, které by pachatel mohl zneužít: "V žádném případě nezanechávejte ve vozidle tašky, kabelky, osobní doklady, doklady od vozidla a cenné věci - fotoaparáty, mobilní telefony."

Doklady, peníze, mobilní telefony nebo jiné cennosti nenechávejte ani ve stanech. "Na akci se mohou vyskytovat také kapsáři, kteří využívají chvilkové nepozornosti občanů ke svému prospěchu. Kapsáři si oběti vybírají v místech, kde je větší množství osob," varuje dále policejní mluvčí, která přidává doporučení o oddělení peněz a dokladů zvlášť.

"V žádném případě neřiďte motorová či nemotorová vozidla, když budete pod vlivem alkoholu nebo omamných i psychotropních látek," zakončuje výčet varování Dana Ladmanová.

Policie v průběhu trvání festivalu navýší počet policejních hlídek.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24