Tachovsko bude žít! Sezónu zahájí i zámek v Tachově

06.04.2018 14:59

Soutěž filmařů, trh i zahájení sezóny zámku v Tachově. To všechno a ještě mnohem víc nabízí nadcházející dny na Tachovsku. Kterou z akcí si vyberete?

img_resize.php

Tachovský zámek zahájí sezónu

Také tento víkend zahájí další historické památky na Tachovsku novou turistickou sezónu. V neděli má tuto akci v plánu také tachovský zámek. Pro návštěvníky jsou připraveny kostýmované prohlídky, při kterých příchozí přivítá knížecí rodina. Připraveno je také malé knížecí pohoštění. Speciální kostýmované prohlídky ku příležitosti zahájení sezónu se na tachovském zámku uskuteční v neděli 8. dubna. Prohlídky vycházejí ve 14, 15 a 16 hodin. Jak ale upozorňují pořadatelé, nutností je se prohlídku objednat.

Amatérští filmaři soutěží v Tachově ve Mži

Od sobotních dopoledních hodin se v prostorách tachovského kina uskuteční Český videosalon. Jedná se již o 65. ročník celostátní soutěže neprofesionální filmové tvorby. V kategorii Plzeňského a Karlovarského kraje se navíc letos představí také zástupci z Tachova. Účast široké veřejnosti na promítání je samozřejmě vítaná. Český videosalon se uskuteční 7. dubna od 10 hodin.

Chovatelé pořádají trh ve Stříbře

Český svaz chovatelů, základní organizace Stříbro, zve na chovatelský trh. Ten se uskuteční v sobotu 7. dubna od 8 do 11 hodin ve Stříbře v chovatelském areálu v Mánesově ulici. Možnost nákupu a prodeje chovatelských přebytků. K návštěvě zvou pořadatelé. Občerstvení zajištěno.

V Tachově se bude uklízet Mže

K akci Ukliďme svět, ukliďme Česko, se mohou připojit také zájemci v Tachově. Místní vodácký oddíl pořádá úklid řeky Mže a jejího bezprostředního okolí. Zahájení je na mostu přes Mži v osadě Světce v sobotu 7. dubna. Sraz účastníků je v 9.30 hodin u mostu. Organizátoři doporučují vzít si s sebou pracovní rukavice a pevnou nepromokavou obuv.

V Černošíně chystají první videokavárnu

Novinkou bude v Černošíně videokavárna, která se úplně poprvé bude konat v pátek 13. dubna od 19 hodin v tamním klubu č.p. 24. Promítat se bude film Všechno nebo nic. Bez vstupného, možnost zakoupení občerstvení.

Traktor bude orat ve Stříbře

Přední česká rocková kapela Traktor vystoupí v rámci svého MMXVIII. Tour v kulturním domě ve Stříbře. Koncert se uskuteční 14. dubna, vstupenky jsou ale v předprodeji už teď na obvyklých předprodejních portálech. Hostem skupiny Traktor bude kapela Gatecrasher, akce začíná ve 20 hodin. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24