Tachovsko opět ožívá kulturou. Láká na koncerty i výstavy

05.06.2020 14:40

Během června se můžeme vydat třeba na koncert zpěvačky Anny Gálisové na zámku v Tachově nebo na letní parket ve Stříbře, kde zahraje Rocka Rolla. Je toho ale mnohem více…

jízdárna světce1

Jak se cestuje po Aljašce

Stříbro -  Jak se žije na Aljašce nebo co je k vidění v Etiopii či v Nepálu, to se mohou od cestovatele Pavla Brantála dozvědět návštěvníci přednášky v husitské baště v Plzeňské ulici v pátek  5. června od 18 hodin.

Cyklovýlet na kosatcovou louku

Planá - Cyklovýlet pro milovníky květů a dobrodružství je naplánován na sobotu 6. června. Start je u infocentra v 10 hodin pro pěší a v 11 hodin pro cyklisty. Cyklisty provede Miloslav Andropius. Je možné si trasu i prodloužit o cestu přes falešnou hranici. 

Anna Gálisová zazpívá na zámku

Tachov - Zpěvačka Anna Gálisová vystoupí na zámku v neděli 7. června od 17 hodin. Vstupné činí 50 korun.

Tachovský zámek zve na výstavu knoflíků

Tachov - Novou expozici připravili v tachovském zámku. Stovky knoflíků ze sbírky Lízy Oberdörferové Honomichlové z Černošína jsou k vidění až do 31. října, a to vždy od středy do neděle od 10 do 17 hodin.

Výstava mechanických a dřevěných hraček

Černošín - Historické hračky můžete obdivovat v černošínském muzeu. Jde převážně o mechanické a dřevěné hračky vyrobené od padesátých let minulého století, které zapůjčila sběratelka Božena Rambalová z Plzně. Výstavu můžete vidět vždy v úterý, středu a sobotu od 10 do 16 hodin nebo ve čtvrtek a v pátek po telefonické domluvě na čísle 736 417 706.

Rocka Rolla se chystá na letní parket

Stříbro - Skupina Rocka Rolla potěší své fanoušky 13. června od 20 hodin na letním parketu U Jevčáka v Nádražní ulici.

Běh historickým Stříbrem

Stříbro - Letos už 15. ročník Běhu historickým Stříbrem - Memoriál Petra Bursíka je naplánován na neděli 14. června. Start bude na stříbrském náměstí, registrace začnou od osmi hodin.

Komentované prohlídky jízdárny

Světce - Jízdárna ve Světcích zve  na komentované prohlídky. Ty se konají vždy o víkendech, každou celou hodinu od 11 do 15 hodin. Více informací a rezervace vstupenek na e-mailu: voltr@mkstc.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24