QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tachovští kriminalisté objasnili sérii vloupání

10.01.2019 19:24

Tachovským kriminalistům se podařilo objasnit sérii vloupání, které proběhly v prosinci 2018 a letos v lednu. Celkem byli zadrženi tři muži z Tachova.

policie ilustracni foto QAP

„Policisté zadrželi tři podezřelé muže z Tachova ve věku 29, 36 a 39 let. Následně zahájil policejní komisař jejich trestní stíhání a sdělil jim obvinění ze spáchaných trestných činů,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Zadržení pachatelé mají na kontě několik vloupaček. Do vozu Nissan ve Stadtrodské ulici v Tachově se vloupal 36letý pachatel, který pak vybíral na odcizenou platební kartu a získal 21 tisíc korun. Tento muž se vloupal i do jednoho domu v Husitské ulici, kde odcizil několik bot. A stojí i za vloupáním do budovy v ulici T. G. Masaryka, sem se vloupal s nejmladším ze zadržených. Spolu si odnesli elektroniku v hodnotě 11 tisíc korun.

Zadržení pachatelé vykradli i dům v ulici Karolíny Světlé, tady ze sklepa domu odcizili alkohol. Na Nový rok se vloupali do domu v ulici Boženy Němcové v Tachově, odnesli si alkohol, mycí prostředky apod. 

Všichni tři zadržení již mají trestní minulost. "S ohledem na předchozí trestní minulost všech tří obviněných podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněných do vazby. Tam byli také muži ve věku 29 a 39 let po rozhodnutí soudu umístěni. Prostřední z mužů byl pro předchozí páchanou trestnou činnost umístěn rovnou do věznice," uvedla Jiroušková.

foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24