Také v Plzeňském kraji stoupají počty nových případů nemoci covid-19

18.10.2021 14:36

Počty nově nakažených koronavirem v Česku stále stoupají. Výjimkou není ani Plzeňský kraj. Nejvíce nových případů koronaviru je v okrese Plzeň-město.

očkování FN Plzeň

Šíření covidu-19 v Česku už asi dva měsíce zrychluje. Mezi nejčastější příznaky nemoci patří horečka, kašel, únava, ztráta chuti nebo čichu. U většiny osob, které onemocní covidem-19, se projeví mírné až středně závažné příznaky a zotaví se bez zvláštní léčby. Někteří mají však vážné potíže a vyžadují lékařskou pomoc.

Aktuálně je v Plzeňském kraji hospitalizováno 23 osob, 17 z nich leží ve Fakultní nemocnici v Plzni. Po dvou pacientech pak v Sušické nemocnici, v Domažlické nemocnici a v Nemocnici Privamed. Čtyři lidé jsou v těžkém stavu, z toho dva na umělé plicní ventilaci.

Podle krajské hygienické stanice Plzeňského kraje v pátek 15. října přibylo 129 nově nakažených, v sobotu 68 a v neděli 41. Nejvíce nových případů koronaviru je v okrese Plzeň-město.

I když nákaza covid-19 roste, čísla nejsou zatím alarmující a ministerstvo nechystá žádné restrikce nebo plošná opatření. Ministerstvo zdravotnictví chce navrhnout některé změny, podle ministra zdravotnictví probíhají nyní jednání s budoucí koalicí. Více ZDE.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24