Talentované děti mohou hrát v Plzni golf zdarma!

21.05.2020 7:27

Mezi tréninková centra mládeže podporovaná městem od letošního roku patří Regionální golfová akademie. Zázemí má u řeky v plzeňských Lobzích.

1

"Tato golfová akademie spolupracuje s plzeňskými základními školami a i díky tomu přesunula zázemí z Dýšiny na území města Plzně do Lobez. Klubu jsme poskytli v loňském roce individuální dotaci na pořízení trenažeru a tato podpora znamená další prohloubení spolupráce,“ konstatoval první náměstek primátora Roman Zarzycký (ANO).

Klub provozuje svoji činnost v prostorách u řeky v Lobzích, tak i na profesionálním hřišti v Dýšině u Plzně. Členové akademie si tak mohou zahrát na hřišti zařazeném do oficiálního seriálu Ladies European Tour, které splňuje ta nejpřísnější kritéria.

"Velice děkujeme městu Plzeň za podporu projektu Regionální golfové akademie Plzeňského kraje, díky kterému ve spolupráci s Greensgate golf klubem umožníme široké skupině dětí a mládeže začít hrát golf zcela zdarma. Tréninkové zázemí je plně přístupné v Lobzích pod vedením špičkových trenérů,“ ocenil spolupráci s městem předseda spolku Luděk Keltyčka.

V projektu Plzeňská tréninková centra mládeže je v letošním roce zařazeno osm subjektů a celková rozdělená částka na provozní výdaje dosahuje 3,3 milionu korun.

FOTO: archiv

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24