QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Techmania Science Center bude kolonizovat planetu Mars

27.11.2020 18:00

Techmania se rozhodla v době koronavirové krize zpestřit dětem program. Připravila projekt KOLONIZUJ MARS, při kterém budou děti spolupracovat se zkušeným týmem edutainerů z Techmanie.

Nová rozšířená Techmania Science Center.

Projekt KOLONIZU MARS, který vznikl za podpory MŠMT a Nadace RSJ, začne Techmania realizovat v pondělí 30. 11. 2020 s dětmi ze ZŠ v Plasích. 

„Pestrá škála neotřelých aktivit a úkolů určitě naplní očekávání dětí, které se stanou na 10 dní odvážnými dobrovolníky pro realizaci mise na planetě Mars. Projektem chceme dětem zpestřit jejich čas i v době nestandardní školní výuky“, říká Katka Chábová z Techmania Science Center. 

Pro plnění úkolů dostanou děti speciální kufříky, kde najdou vše potřebné k tomu, aby mohly plnit úkoly mise. Kufříky jim tým Techmanie doveze osobně až domů. Soustředění pro vesmírnou misi bude probíhat on–line a bude rozděleno do pěti základních bloků: astronomie, biologie, chemie, matematika a globální výzvy.

"V rámci bloků získají děti vědomosti a zkušenosti, které jim pomohou přežít na Marsu. Zároveň si děti vyzkouší různé profese, které jim v jejich misi pomohou uspět“, říká Kristýna Nová, hlavní koordinátorka programového oddělení.  

Více informací o projektu najdete na https://techmania.cz/cs/kolonizujmars/.

 

Foto: QAP

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24