QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Technopárty u Janovic nad Úhlavou skončila, policisté řešili drogy, alkohol i hluk

08.08.2021 19:33

Od pátku se na Klatovsku u Janovic nad Úhlavou pod hradem Klenová konala technopárty. V pohotovosti byla policie. I když hudební produkce už skončila, policisté jsou stále na místě.

E8Ron-sXoAA1HLj
technopartyjanoviceE8Ron-sXoAA1HLjE8Ron-zWUAQXYjGE8Ron-yWQAAKxkq

Technopárty se konala nedaleko Janovic nad Úhlavou od pátku na soukromém pozemku. Produkce utichla v neděli kolem 15. hodiny. V pohotovosti byli po celý víkend policisté, na místě kontrolovali řidiče na silnicích, dbali na veřejný pořádek a řešili také stížnosti občanů na nadměrný hluk.

"Do opatření byli zapojeni policisté ze služby pořádkové policie včetně policejních psovodů se služebními psy vycvičenými na vyhledávání návykových látek, dopravní policisté, policisté z odboru mezinárodních vztahů, cizinecké policie, antikonfliktního týmu a další," říká policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Policisté byli na místě od pátku, tedy od počátku akce. Kontrolovali řidiče jak při příjezdu na technopárty, tak i při odjezdu. Některé hlídky jsou ještě na místě a dohlíží na odjezd účastníků.

"V době od pátku do nedělního podvečera jsme řešili několik protiprávních jednání na úseku drogové problematiky. Během dnešního dne se policisté především zaměřují na řidiče, kteří z areálu vyjíždějí.  Řidiči se při kontrolách podrobují dechovým zkouškám a namátkově i testům na návykové látky," říká policejní mluvčí.

Policisté řešili alkohol za volantem, drogy apod. "Policisté zatím zjistili šest řidičů pod vlivem alkoholu, osm mělo pozitivní test na návykové látky a ve dvanácti případech jsme u osob zjistili držení omamných a psychotropních látek. Dále pět cizinců nepředložilo osobní doklady a jedna řidička jela s vozidlem, i když má platnou blokaci řidičského oprávnění. Policisté při kontrolách osob zjistili jednoho muže, který byl veden v celostátním pátrání," uvádí podrobnosti Dana Ladmanová.

Občané okolních obcí si stěžovali na nadměrný hluk. "V průběhu dvou nocí jsme přijali několik oznámení od občanů ohledně nadměrného hluku, kdy se jedná o podezření ze spáchání přestupku rušení nočního klidu. Občané, zejména z obcí Ondřejovice, Lehom, Javor, Boříkovy, Chvalšovice a Janovice nad Úhlavou, si stěžovali na hlasitou hudbu," potvrzuje policejní mluvčí Ladmanová.

Podle policie se na místo sjelo zhruba 1200 účastníků. "Můžeme konstatovat, že celá akce se obešla bez větších a závažnějších problémů. Před konáním a v průběhu hudební produkce jsme spolupracovali ze zástupci obcí a Krajskou hygienickou stanicí Plzeň. Policisté jsou stále na místě a situaci dále monitorují," dodává Dana Ladmanová.

foto: PČR twitter

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24