QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ten je rozkošný! Podívejte se na jedináčka tamarína

22.01.2021 8:21

Zoologická a botanická zahrada města Plzně musí být v současné době uzavřena vzhledem k vládnímu nařízení a trvajícímu nejvyššímu stupni PES. Přinášíme Vám tak nejnovější informace ze života zvířat.

tamarín bělohubý - mládě 2021

Mládě tamarína bělohubého se narodilo už 2. ledna, stalo se tak prvním přírůstkem roku 2021. Netrpělivě jsme čekali, jak vypadá. Až nyní se ho podařilo Zoologické a botanické zahradě města Plzně zachytit.

Víte, že se o mládě stará převážně otec? "U drápkatých opic se většinou rodí dvojčata, v tomto případě atypicky došlo na jedináčka. Péči má zejména otec," uvedl mluvčí plzeňské zoo Martin Vobruba.

Tamarín žije ve velké tlupě, proto bylo těžké pořídit jeho fotografii. "V souvislosti s velkou členitou expozicí v Tropickém pavilonu, velkou tlupou, neustálým pohybem a starostlivostí samce o drobečka na zádech, vznikla fotografie až v minulých dnech. Chov tamarínů a kosmanů má v Plzni dvacetiletou tradici, většina druhů žije od roku 2014 v Amazonském pavilonu.  Jak už název napovídá, obývá tato čeleď jihoamerické deštný prales," dodal Martin Vobruba.

O dalších zajímavostech z plzeňské zoo si můžete přečíst zde.

Foto: K. Misíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24