Teplota v Plzni překročila 31 stupňů, výstraha v kraji platí i v neděli

08.08.2020 20:45

Tropické počasí má pokračovat také v neděli. Výstraha meteorologů před vysokými teplotami platí v Plzeňském kraji i nadále. V sobotu bylo nejlepleji v Plzni.

FOTO_QAP_CZ (15)

Nejvyšší denní teplota na měřící stanici v Plzni na Mikulce se vyšplhala v sobotu 8. srpna na 31,6 oC. Výstraha meteorologů na vysoké teploty platí v Plzeňském kraji až do neděle 9. srpna do 19. hodiny. Výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav. "Očekává se překročení odpoledních teplot nad 31 °C," udává ČHMÚ.

Lidé by neměli podceňovat nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž, nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech.

A jaký je výhled počasí pro nadcházející týden?

Také v pondělí by měly být teploty vysoké, atakovat budou znovu třicítku. Na Plzeňsku má být až 30 oC a převážně jasno.

V úterý by k nám měly dorazit bouřky, ale teploty budou stále vysoké, až 28 oC. Stejně tak meteorologové předpovídají vysoké teploty a bouřky na pátek 14. srpna. Jinak má být po celý nadcházející víkend slunečné počasí s teplotami kolem třiceti stupňů.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24