Teploty o víkendu nepřekročí třicet stupňů. Místy sprchne

09.08.2019 7:02

Počasí na víkend slibuje příjemné letní teploty. Počítat musíme ale i s děšti nebo bouřkami, před kterými meteorologové zatím nevydali výstrahu. Varování ale přijít může.

Nebe QAp foto

V pátek budou teploty dosahovat až na třicet stupňů, sobotní studená fronta je sníží na maximálních šestadvacet.

V pátek bude jasno až polojasno, zpočátku ojediněle mlhy. Odpoledne a večer bude přibývat oblačnost a později večer se na západě může místy vyskytnout občasný déšť. Nejvyšší teploty 27 až 30 stupňů, na horách 23 až 26 stupňů. Vát bude mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 5 m/s. Rozptylové podmínky budou v noci a ráno mírně nepříznivé, přes den dobré.

V sobotu bude postupovat přes naše území k východu studená fronta, za ní se přechodně rozšíří od jihozápadu do střední Evropy výběžek vyššího tlaku vzduchu. Bude oblačno až zataženo, s deštěm nebo přeháňkami, místy bouřky. Odpoledne bude ubývání oblačnosti a postupné ustávání srážek. Nejnižší noční teploty 19 až 16 stupňů, nejvyšší denní 23 až 26 stupňů. Vítr bude mírný jihozápadní s rychlostí 2 až 6 m/s. V bouřkách bude přechodně zesilovat.

V neděli bude jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 14 až 11 stupňů, nejvyšší denní 25 až 29 stupňů. Vát bude slabý jihozápadní vítr 1 až 4 m/s.

"Aktuálně není v platnosti výstraha, ale v nejbližších pěti dnech se mohou vyskytnout nebezpečné jevy a výstraha může být vydána později," varuje ČHMÚ.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24