Teploty od pondělí výrazně klesnou, meteorologové znovu předpovídají sněžení

11.04.2021 16:50

V neděli bylo v Plzni na Mikulce naměřeno 19,8 stupňů Celsia. Teplé počasí ale nevydží, od pondělí znovu teploty výrazně klesnou, rtuť teploměru ukáže jen něco málo přes pět stupňů.

 

pocasi

Slunečno, oblačno, přeháňky a dokonce sněžení...takové počasí nás provázelo poslední dny. A aprílové počasí má pokračovat i v následujících dnech. Nedělní teplé počasí nevydrží, už v pondělí teploty výrazně klesnou.

V Plzeňském kraji se intenzivnější srážky a sněžení mají vyskytovat v okrese okres Pzeň-sever a Tachov.

"V noci na pondělí (12. 4.) začne přes naše území přecházet od severozápadu výrazná studená fronta. V pondělí k ránu a dopoledne bude v západních a severních Čechách v polohách nad 600 m přecházet déšť do sněžení. Lokálně se mohou vyskytnout intenzivnější srážky, při kterých bude sněžit i v nižších polohách. Při očekávaných teplotách v blízkosti 0 °C proto může napadnout 1 až 5 cm mokrého sněhu i v nižších polohách. Sníh bude během dne většinou odtávat," informuje ČHMÚ.

V týdnu má znovu mrznout a tvořit se náledí. "Od úterý 13. 4. do čtvrtka 15. 4. se bude v noci a ráno místy vytvářet náledí," uvádí ČHMÚ.

V pondělí bude deštivo a v regionu má být jen 6 stupňů Celsia. Během úterý a středy bude oblačno, teploty maximálně 8 stupňů Celsia. Ve čtvrtek a v pátek teploty klednou pod pět stupňů Celsia, očekávají se přeháňky, místy znovu sněhové.

ilustrační foto

 


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24