QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Terminál v Šumavské je těsně před dokončením, otevře se příští týden - FOTKY

30.11.2018 11:53

Stavba nového terminálu v Šumavské ulici v Plzni je v samotném závěru. Na slavnostní otevření dojde přesně za týden. Jak bude nový terminál fungovat?

3
32154

Stavba nového terminálu v Šumavské ulici v Plzni u hlavního vlakového nádraží odstartovala vloni v polovině listopadu. Už tehdy se plánovalo, že k jeho otevření dojde s platností nového jízdního řádu v prosinci letošního roku. A skutečně to klaplo.

Slavnostní otevření terminálu se chystá už na příští ůpátek 7. prosince. Naplno bude nový přestupní uzel fungovat od neděle 9. prosince, kdy vejdou v platnost nové jízdní řády.

Terminál má za cíl zjednodušit přestupování mezi jednotlivými dopravními linkami. U terminálu bude mít konečnou část příměstských autobusů. Některé budou dál zajíždět až k autobusovému nádraží. V Šumavské bude deset autobusových stání pro 19 linek. Konečnou zde budou mít autobusy od Losiné, ze Zruče-Sence, ze Starého Plzence a Letkova, z Chrástu, Kyšic a Ejpovic, z Kozolup a jedna linka z Kralovic.

Díky novému autobusovému terminálu se zkrátí dosavadní 3,5 kilometrová vzdálenost mezi přestupem z autobusu na vlak pouze na několik desítek metrů. Město Plzeň vynaložilo na stavbu terminálu bezmála 122 miliony korun včetně DPH. Plzeň získala na projekt dotaci téměř 100 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu a ze státního rozpočtu.

FOTO: fcb Plzeň 2015

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24