QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Testování lyží i terénních aut! Na Špičáku se chystají další akce

28.02.2019 11:57

Areál na šumavském Špičáku stále nabízí dobré sněhové podmínky. Navíc v dalších dnech se v areálu chystají i doprovodné akce. Testovat se budou lyže i terénní auta. 

14

Slunečno a teploty okolo 10 stupňů zatím provázely tento týden jarní prázdniny na šumavském Špičáku. Z předpovědí pak zatím není jasné, zda už páteční ochlazení přinese i čerstvý sníh.

Sněhová pokrývka na sjezdovkách ale stále v průměru měří velmi pěkných 80 centimetrů. "Sníh je sice díky plusovým teplotám během dne i noci pořád mokrý, ale lyžuje se na něm hlavně dopoledne pořád dobře. Jaro přicházející v minulosti v nižších polohách spíše až od půlky března nabízí už taky jiné sportovní vyžití, přesto jsme s návštěvností i v tomto týdnu spokojeni.“ říká k aktuálním podmínkám a počtu lyžařů ředitel areálu Vladimír Kasík.

Nadcházející dny budou navíc v areálu hned dvou akcí. Už v pátek 1.března se na Špičáku představí s testováním lyží, soutěžemi a další zábavou specializovaný časopis Snow. V sobotu 2. března se pak budou testovat auta, zájemci si budou moct vyzkoušet vůz s pohonem všech čtyř kol Jeep 4 x 4. 

FOTO: ilustrační       

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24