QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Těžký úder drogovému podsvětí! Policie odhalila obří síť pěstíren - FOTKY, VIDEO

13.12.2018 8:44

Policie spolu s celníky uštědřila silný úder drogovým dealerům v regionu. Během společné akce odhalila rozsáhlou síť pěstíren konopí. Našly se i zbraně a peníze. Podívejte se!!!

9
91243568710

Policie spolu s celníky si připsala na konto jeden z největších úspěchů v boji s drogovými kšefty v rámci Plzeňského kraje. Podařilo se rozkrýt doslova síť pěstíren na Plzeňsku a Domažlicku. Policisté s celníky na tom pracovali dva týdny.

"Na základě soudního příkazu bylo v rámci akce provedeno 11 domovních prohlídek a 16 prohlídek jiných prostor a pozemků jako například prodejna, motorová vozidla a garáže. Během domovních prohlídek bylo zajištěno 8 funkčních pěstíren konopí, v nichž docházelo za použití kompletního pěstebního a elektro zařízení, chemikálií a dalších předmětů k neoprávněnému pěstování vzrostlých rostlin cannabis v celkovém počtu 655 kusů za účelem získání účinné látky THC. Zajištěna byla i sušina konopí o celkové hmotnosti necelých 10 kilogramů," říká mluvčí policie Hana Rubášová.

Všechny zajištěné věci jsou nyní v rukou specialistů, kteří je podrobují znaleckému zkoumání. Kromě věcí spojených s pěstováním konopí, se ale policistům dostaly do rukou i zbraně a peníze. "Dále se podařilo zajistit hotovost ve výši necelých 400 000 korun, 7 kusů střelných zbraní včetně nábojů, které jsou v současné době taktéž podrobovány znalecké expertize pro podezření z trestné činnosti nedovoleného ozbrojování. Mezi další zajištěné věci a předměty patřila i dvě motorová vozidla a předměty ze specializovaného obchodu zaměřeného pro pěstování," doplňuje mluvčí policie Veronika Hokrová.

Policie zadržela celkem jedenáct osob, z toho dva muži už v současné době čelí trestnímu stíhání. "První obviněný 40letý muž se měl dopustit přečinů šíření toxikománie a nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu. Druhý 41letý muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu," dodává Hana Rubášová s tím, že oba už jsou ve vazbě. Ostatní zadržení byli zatím propuštěni na svobodu.

Je ovšem dost možné, že případ bude mít ještě dohru v podobě dalšího zatýkání. "Není vyloučeno, že po výsledcích soudních expertíz bude rozšířeno trestní stíhání i na další osoby, které se podílely na této nelegálně prováděné činnosti," potvrdila Veronika Hokrová.

 

FOTO, VIDEO: Policie ČR, Celní správa České republiky

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24