Tip na gastronomický výlet! Švihov láká na všechny chutě světa

17.07.2020 10:50

Paela, čínské knedlíčky, ústřice i burgery! Dobré jídlo a pití, především to zdravé i pochoutky ze všech koutů světa, mohou ochutnat už tuto neděli návštěvníci hradu Švihov.

1

Festival Hodování na hradě Švihov nabídne v neděli 19. července mezi 10. a 19. hodinou v kulisách památky stánky s exotikou i klasikou, zákusky i obrovský letní piknik. Dojde i na soutěž v pojídání chilli papriček. Chybět nebude ani hudební a kulturní program nebo klidová zóna. Pořadatelé doporučují vzít si sebou deku a případně i slunečník.

Letošní ročník festivalu klade důraz na všechny chutě světa. "Ochutnat bude možné například španělskou paelu, která se jako jídlo objevuje i v řad španělských a francouzských filmů, exotiku slibují indonéské masové směsi nebo peruánský grill, vedle čínských knedlíčků dim sum bude možné poznat taje servírování i konzumace ústřic, nebude chybět neméně slavná francouzská rybí polévka bujabéza ani  opravdu široký výběr oblíbených burgerů, trhaných mas, chilli žeber nebo rozličných zmrzlin a dalších sladkých teček k završení symfonie  chuťových dojmů. K uhašení žízně potečou moravská vína nebo piva z malých pivovarů, domácí limonády,“ láká na akci Národní památkový ústav.

V doprovodném programu návštěvníci uslyší hru na Tibetské mísy, mohou se zúčastnit workshopu bubnování na šamanské bubny pro děti i dospělé, zacvičí  si jógu na louce za stodolou, zatančí si nebo je poslechnou starou irskou a keltskou hudbu v podání plzeňské skupiny Poitín a domažlický band Vousy.

Velmi pikantní, a to doslova, bude i gastrosoutěž o Švihovského plecháče v pojídání chilli papriček.

FOTO: NPÚ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24