QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tip na odpočinek: Therme 1 v Bad Füssing s unikátním Saunovým dvorem - VIDEO

29.11.2019 15:44     09.02.2020 19:00

V Bad Füssing, které patří k největším lázním ve střední Evropě, najdete hned několik lázeňských komplexů. Therme 1 jsou nejstarší lázně, které kromě termálních lázní disponují i unikátním saunovým dvorem. 

IMG_0605
_KP_0562-print0KP_0886-printEL1Q6101EL1Q7079EL1Q8203Gastro2_Therme EinsHeubodensauna_Therme EinsIMG_0606IMG_0605IMG_3265Liegewiese_Therme EinsSaunahof-Schneezauber_Therme EinsTherme Eins

Jeďte si prohřát klouby, odpočiňte si... Tento tip je zaručený!

„Lázně Therme 1 fungují od roku 1947, jsou to první lázně v Bad Füssing. Pramen o teplotě 56 stupňů Celsia vyvěrá z hloubky 1000 metrů,“ uvádí ředitelka lázní Petra Weberegger.

Léčivá sirnatá voda léčí revmatická onemocnění, pomůže vám při bolestech páteře, zlepšuje krevní oběh. Jak ale upozorňuje ředitelka lázní, neměli byste sem jezdit až, když vás něco bolí. „Důležitá je prevence, přijet do lázní ještě před tím, než vypukne nějaká nemoc či bolest. Pobyt v lázních přispívá celkově k regeneraci a odpočinku,“ uvádí Petra Weberegger.

V lázních Therme 1 najdete 12 bazénů s různě teplou vodou. Bazény jsou vnitřní i venkovní. K tomu zde funguje wellness centrum, kde poskytují vitální i aromatické masáže, exkluzivní zábaly, kosmetické procedury apod.

Zcela unikátní je ale zdejší Saunahof tzv. Saunový dvůr. Ten vás jistě zcela uchvátí. Vystaven je v místě bývalého statku a zachovány jsou i staré architektonické prvky. Saun je tu celkem 8. Tam, kde se dříve skladovaly brambory, můžete zavítat do bramborové sauny, tam, kam se dříve dávalo seno, si užijete saunu vonící právě po sušené trávě.

Saunahof-Schneezauber_Therme Eins

Je zde i velké množství krásných odpočinkových místností. Pro návštěvníky jsou k dispozici speciální peelingy. „Čtyřikrát do roka měníme sezónní saunové nálevy a peelingové programy. Vyrábíme si bramborový peeling a další. Vůně samozřejmě uzpůsobujeme i ročnímu období. V létě používáme například svěží citronovou trávu, v zimě skořici apod.,“ uvádí ředitelka lázní Therme 1. Saunový svět můžete navštívit samostatně bez návštěvy lázeňských bazénů.

Nově si v lázních Therme 1 můžete užít masáže ve dvou, první pondělí v měsíci kvůli poptávce zavedli Therme bez plavek, to začíná v 19 hodin. Užít si tu mohou i milovníci pohybu, v lázních nabízejí aquazumbu, aquajógu a vodní gymnastiku.

Pokud chcete mít přístup přímo do lázní z hotelu, ubytujte se v jednom z partnerských hotelových komplexů. V samotném městě Bad Füssing ale najdete stovky dalších ubytovacích možností, od levných apartmánů až po luxusní hotely s vlastními wellness centry a bazény.

Po příjezdu k lázním Therme 1 pohodlně zaparkujete zdarma v přilehlých podzemních garážích.

Více informací najdete i v českém jazyce na www.therme1.de.

V internetovém obchodě www.shop.therme1.de můžete zakoupit dárkové poukazy pro své blízké.

foto a video: Therme 1

Více o lázních Bad Füssing

  • Leží 30 kilometrů od Pasova na hranici s Horním Rakouskem, 150 kilometrů od Mnichova, 250 kilometrů od Prahy
  • Cesta autem: A3 Regensburg-Passau - výjezd Pocking/Bad Füssing, event. B 12 Mnichov-Passau - výjezd Tutting/Bad Füssing
  • Nejslunnější region Německa s nejmenším výskytem srážek
  • léčí se tu pohybové ústrojí, revmatické potíže, poruchy látkového metabolismu, stavy po ochrnutí, ženské nemoci a všeobecná regenerace, a to silou 3 zdejších silných termálních pramenů.
  • lázně dispoují téměř 15 000 lůžky (zhruba 500 rekreačních zařízení a 9 kempů)
  • ubytování od jednoduchých pokojů v soukromí, letní byty, penziony až po luxusní hotely s vlastními termálními zařízeními

kontakt: www.bad-fuessing.de

Bad Füssing je příjemné bavorské městečko s velkým množstvím parků a ubytovacích zařízení. Díky klimatickým podmínkám se tu budete cítit dobře po celý rok a věřte, že si skutečně odpočinete. A nemusí Vám to zrovna zruinovat peněženku.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24