TIP NA VÝLET: Naučnou stezkou po vodní stopě - FOTKY!

14.01.2021 8:03

Vodu vzácnou pro život připomíná jedna z naučných stezek v Plané u Tachova. Dá se projít v jakémkoliv počasí a délku si můžete určit sami. Část lze projít i s kočárky.

IMG_0510
IMG_0496IMG_0510IMG_0499IMG_0512IMG_0518

Kolem Plané u Tachova vede zajímavá naučná stezka, která měří necelé čtyři kilometry a připomíná vše, co se točí kolem vody.

Cestou potkáte 14 zastavení v podobě značených patníčků, které slouží i jako navigační systém. Děti si cestou můžou zahrát hru, kdy si na papír obkreslí symboly a postupně doplňují písmena do tajenky. Pracovní list i návod ke hře najdete na stránkách města Planá.

Stezka Voda pro život v Plané je výsledkem kulturního a okrašlovacího spolku  KOS z Plané. „Voda je všude kolem nás a všichni ji známe v mnoha podobách, ať už jde o tekoucí vodu, led, vločky. Napojit se na ni můžete v kterémkoliv místě na trase, je okružní. Kdo je ale hůře pohyblivý, nebo chce jet s kočárkem, tomu doporučuji kratší verzi, která má asi jeden kilometr," uvedla Blanka Borůvková ze spolku KOS, který stezku připravoval.

Celková délka trasy je 4 km, projdete ji zhruba za 70 minut. Kratší trasa má 2,7 km a zabere vám zhruba 40 minut. První zastavení s informační cedulí je v Plané u městských rybníků.

Foto: Martina Sihelská

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24