QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tip na výlet: O víkendu proběhnou Dny Šumavského trojhradí

10.06.2021 8:10

Ústředním tématem letošních jarních Dnů Šumavského trojhradí je obléhání a obrana hradů ve středověku. Během víkendu můžete zvládnout objet a obejít všechny tři hrady.

1

Hrady Rabí, Kašperk a Velhartice spolu již od roku 2011 spolupracují v rámci Šumavského trojhradí. Ústředním tématem letošních jarních Dnů Šumavského trojhradí je obléhání a obranu hradů ve středověku s exkurzem k vojenství za Třicetileté války na Velharticích.

Na jednotlivých hradech na návštěvníky čeká ochutnávka regionálních pochutin, pořadatelé si připravili také speciální tematické prohlídky. Na hradních nádvořích proběhnou praktické ukázky používání dobových zbraní, výstroje a taktiky. Na Velharticích bude navíc k dispozici premiéra výstavy k Třicetileté válce.

Rabí

Po celý víkend bude volně průchozí celý hradní areál včetně prvního patra Nového paláce, které slouží jako vyhlídkové místo. Navštívit bude možné i nejstarší část hradu nebo prozkoumat členitá sklepení. Lákavý program čeká i nádvoří, kde si z menšího katapultu budou moci návštěvníci sami vystřelit.

Kašperk

Na nádvoří budou připraveny komentované praktické ukázky a střelba z palných zbraní z období 15. století až po zbraně s perkusními zámky. Pro milovníky piva bude na čepu pivo Šplhavec, exkluzivní výčepní 10° z produkce Kašperskohorského pivovaru, uvařená výhradně pro hrad Kašperk.

Velhartice

S každým prohlídkovým okruhem, budou mít všichni návštěvníci možnost si projít úplně novou expozici v hradním pivovaru o Třicetileté válce. Pro menší děti jsou k dispozici dřevěné kostky, ze kterých je možno postavit barokní pevnosti.

Více informací se dozvíte ZDE.

Foto: NPÚ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24