QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Tip na výlet: Výstava Aeronautica – létající stroje Leonarda da Vinci

04.05.2021 19:29

Tento týden otevírají své brány vybrané památkové objekty. Prohlídky budou umožněny bez průvodců a za dodržení stanovených hygienických pokynů.

IMG_1845

V jízdárně zámku Kozel je k vidění od 4. května výstava Aeronautica – létající stroje Leonarda da Vinci. Pohyblivé stroje v životní velikosti byly sestavené podle skic z tajných deníků renesančního umělce. Všichni návštěvníci,kteří se rozhodnout na výstavu zavítat, uvidí předchůdce dnešních rogal, vrtulníků nebo padáků. Řadu z nich si budou moci i vyzkoušet a rozpohybovat je vlastní silou.

Výstava bude otevřena denně kromě pondělí, vždy od 9:00 hodin. Poslední vstupenky bude možné zakoupit v 16:00 hodin. Základní vstupné je 100,- Kč, snížené 80 Kč za osobu, děti ve věku od 6 do 18 let platí vstupné 50 Kč, děti do 6 let mají vstup zdarma.

Zámecká expozice zůstává nadále uzavřena. Zámecký park je veřejnosti přístupný každý den do 19 hodin.

V Plzeňském kraji budou od 4. května zpřístupněny jen ty památky ve správě NPÚ, které mohou návštěvníkům nabídnout samostatně průchozí trasy nebo výstavy. Jedná se o zámky Nebílovy a Kozel a o hrady Rabí a Velhartice. Více informací ZDE.

Foto: zámek Kozel

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24