QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tipy na víkend! Kam vyrazit v Plzni a Plzeňském kraji

07.10.2021 11:20

Víkend 9. - 10. října se blíží. S dětmi můžete vyrazit do DEPO2015 na KUK nebo na stezku Z Hamburku na Petrohrad a s partou přátel například na Brewstock na nádvoří Plzeňského Prazdroje nebo do Přeštic na festival vína.

pivo, foto-pixabay

KUK

V DEPO2015 se koná od 9. - 12. října první multižánrový projekt pro návštěvníky ve věku od 10 měsíců do 3 let.

Rangers – Plavci

Legendární česká skupina věnující se stylu folk a country slaví 55 let od svého vzniku. Vystoupí v KD Šeříková 9. října od 20:00.

Brewstock 2021

Na nádvoří Plzeňského Prazdroje od 8. – 9. října probíhá šestý ročník pivně kulturního festivalu minipivovarů. Vstup je zdarma.

Přeštický festival vína

V sobotu 9. října se v Přešticích uskuteční 4. ročník festivalu vína. Fanouškům dobrého vína se na Masarykově náměstí představí 15 pečlivě vybraných vinařství výhradně z České republiky. Vstupné na akci je zdarma. Víno se bude nalévat výhradně do festivalových sklenic, které budou k zakoupení přímo na místě za cenu 100 Kč.

Bohumil „Bimba“ Konečný nově v Západočeské galerii

Od 30. září jsou k vidění v Západočeské galerii díla plzeňského rodáka B. Konečného. Kromě četných ilustrací pro časopisy je známý svými ilustracemi knih Jaroslava Foglara.

Linky, body, bubliny

Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje připravila od 7. října výstavu ilustrovaných knih pro malé i větší, ukázky komiksů a prostorové pop-up knihy. Během výstavy také proběhnou tři workshopy. (více ZDE)

Stezka z Hamburku na Petrohrad

Od začátku října je otevřená tříkilometrová stezka Z Hamburku na Petrohrad, která končí na Jiráskovo náměstí. (více ZDE)

 

Tipy na akce na Tachovsku najdete ZDE.

foto: Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24