Tipy na víkend: Kam vyrazit v Plzni a Plzeňském kraji?

04.08.2022 19:08

Víkend je za dveřmi a v kraji se odehraje celá řada akcí. Kam vyrazit za zábavou? Inspirujte se. Přinášíme tipy na víkend v Plzni a Plzeňském kraji.

ilustračka_máma s dítětem_milan svoboda

Za Shakespearem na hrad Švihov

Letošní divadelní představení na hradě Švihov bude věnováno hře Sen noci svatojánské od Williama Shakespeara! Sobota 6. srpna od 20 hodin.

Malesické škopkování 2022

Malesické škopkování jsou tradiční mini pivní slavnosti s živou hudbou a pivním doprovodným programem. V sobotu 6. srpna. Detailně jsme informovali zde.

Noční bloudění v Plzni - Litohlavech

Přijďte se bát s Kukuřičáky! Skvělá noční zábava v kukuřičném bludišti společně se strašidly a speciální tajenkou. Můžete přijít v sobotu 6. srpna od 21:00 do 1:00. Do 23:00 je především pro děti s rodiči, poté vypukne zábava pro odvážnější. Noční bloudění proběhne v Lotyšsku. Doporučujeme s sebou baterku a pořádnou dávku odvahy. Návštěvníci ve strašidelném kostýmu mají slevu na vstupném!

Prasofest č.9 Vlčtejn

Tradiční festival netradičních kapel. V sobotu 6. srpna od 13:30. E!E, Záviš, V3Ska, Cocotte Minute a mnoho dalšího!

ČSP 2022 - STREET & PARK Plzeň

Český skateboardový pohár 2022 ve Škoda Sport Parku. V sobotu 6. srpna od 9:30.

Květy baroka na zámku Svojšín na Tachovsku

Tento víkend 6. - 7. srpna se uskuteční barokní slavnost. Detailně jsem informovali zde.

Plzeňské GEO SEA(T) 2022

„Osmé (ne)tradiční setkání nejen plzeňských geocacherů na (ne)tradičním místě. Zastavte se kdykoliv v daném časovém rozmezí na výchozích souřadnicích a můžeme posedět, vyměnit si své zážitky, rady, CWG, SQ, TB, GC a kdo ví, co ještě. K eventu budou vyrobena tematická CWG, snad i loňská. Dopravní prostředek, kterým se dostanete na event, necháme zcela na vás,“ zvou organizátoři. Event se uskuteční v neděli 7. srpna od 15 hodin.

Farák Fest 2022 Heřmanova Huť

Osmý ročník oblíbeného festivalu se uskuteční na Farském kopci v Heřmanově Huti 6. srpna. Zahrajou skupiny jako Harlej, Alkehol, Doga a další!

Doudlevecké KOSENÍ PRO RADOST 2022 Plzeň

V sobotu 6. srpna od 7 hodin se v Doudlevcích (na levé straně řeky Radbuzy mezi Tyršovým mostem a soutokem Radbuzy s Úhlavou) uskuteční tradiční doudlevecké KOSENÍ PRO RADOST - druhá seč.

Oslavy 140. let výročí SDH Kozolupy

Oslavy výročí hasičů se budou konat v sobotu 6. srpna od 14 hodin. Obcí projde slavnostní průvod. Celé odpoledne čeká před Kulturním domem spoustu hasičské zábavy na děti i dospělé. Večer zahraje i muzika!

Kozolupská pouť

Víkendová tradiční pouť v Kozolupech s bohatým programem, kde si každý najde to své.

Doubravecký projektor Plzeň

Přijďte si užít další ročník Doubraveckého projektoru do Lobezského parku. Start ve 21 hodin, vstup je tradičně zdarma. Pátek 5. srpna - Není čas zemřít, sobota 6. srpna - Tajemství staré bambitky 2.

Večer pro klášter Chotěšov 2022

V sobotu 6. srpna od 13:30 je pro celou rodinu přichystaný bohatý program na tradiční akci Večer pro klášter Chotěšov. I letos se budete moci podívat do kláštera, včetně míst, kam se jindy nepodíváte. Na pódiu v zahradě a kapitulní síni bude znít hudba všech žánrů a přichystaný je také program pro děti. Vstupné je 100 Kč a děti do 15 let mají vstup zdarma.

LÁZEŇSKÁ STRUNA 2022 Konstantinky

Nejstarší hudební akce v novodobých Konstantinkách slaví v roce 2022 neuvěřitelných 20 let svého života. V sobotu vystoupí například Pacifik, Žalman a spol., Robert Křesťan a Druhá tráva. Děti do 10 let vstup zdarma. V sobotu 6. srpna od 14 hodin před KD.

Květy Baroka na zámku Svojšín

Tento víkend 6. - 7. srpna se uskuteční barokní slavnost s názvem Květy baroka na zámku Svojšín na Tachovsku. Více jsme psali zde.

foto ilustrační Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24