QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tipy na víkend! Kam vyrazit za zábavou?

07.05.2021 15:39

Kam vyrazit a jak trávit poslední víkend před tím, než se otevřou obchody a všechny zaplaví nákupní horečka? Přinášíme tipy na akce i výlety. Inspirujte se a užijte si společný víkend.

IMG_0077

Sobota 8. května

Nenechte si ujít Slavnosti svobody a vydejte se po stopách osvobození s Lukášem Langmajerem. Více v článku zde.

Tento víkend se otevírá šumavský areál Ski&Bike Špičák. Vyrazit můžete po otevřených turistických trasách na vrchol Špičáku k rozhledně, která již bude zpřístupněná. Více info zde.

Návštěvnická centra Srní a Kvilda se po pěti měsících otevřela. K vidění jsou výběhy vlků, rysů i jelenů.

Druhá soutěž Mistrovství České republiky v rally se pojede na Klatovsku. Rallye Šumava Klatovy 2021 můžete sledovat online. Více na stránkách automotoklubu zde.

Online přenost Plzeňského poháru v parašutismu 2021. Více info zde.

Jarní špacír 2021 od 14:00 hod. v Čižicích. Připraveny jsou i soutěže pro děti. Více info zde.

Neděle 9. května

Přelety historických a současných vojenských letadel v rámci Slavností svobody jsou k vidění od 14:00 hod. Více info zde.

V Chudenicích můžete navštívit výstavu papírových a 3D modelů hradů a zámků. Více jsme psali zde.

V Masných krámech v Plzni máte možnost navštívit jedinečnou výstavu „NAD SLUNCE KRÁSNĚJŠÍ“. Plzeňská madona a krásný sloh. Otevřeno je o víkendu od 10 do 18 hodin.

Ve výstavní síni „13“ je k vidění výstava BAOABC. Jak a proč vzniká kniha pro děti. V přednáškovém sále je připravena výstava projektu Galerie snů žáků ZUŠ Jagellonská.
 

Další tipy na výlety a zábavu:

Vydat se můžete na rozhlednu Sylván, ze které je vidět i Radyně. Více info zde.

Nedaleko Konstantinových lázní můžete zavítat do Dvora Krasíkov, jehož součástí je i minizoo. Více info zde.

Dalším tipem na výlet je zřícenina hradu Krasíkov a Ovčí vrch, který vám zajistí zábavu na celé odpoledne. Více info zde.

Otevřené už jsou hrady a zámky v regionu. Vyrazit můžete například na Kašperk (otevírací doba je o víkendu 10:00 - 17:00 hodin). Největší hradní zřícenina Rabí je otevřena od 9.00 do 16.00. Otevřen bude od této soboty i vodní hrad Švihov.

V rámci Slavností svobody můžete v Plzni shlédnout dobovou techniku, tank Sherman i maketu stíhacího letounu Spitfire. Více zde.

V jízdárně zámku Kozel je k vidění od 4. května výstava Aeronautica – létající stroje Leonarda da Vinci. Psali jsme zde.

Na pohodovu procházku v Plzni se můžete vydat od Tyršova mostu přes České údolí do Borského parku. Půjdete kolem řeky Radbuzy, částečně po naučné stezce a po žluté turistické značce. Info zde.

Co takhle vyrazit na procházku poblíž Plzně? Skalní stezka vede okolím zříceniny hradu Radyně. Prochází lesy pod Radyní, přes skalní vyhlídky, kolem skal a obnovených studánek. Celou trasu a fotografie najdete zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24