QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tipy na víkend. Kam vyrazit za zábavou v Plzni a Plzeňském kraji?

09.09.2021 16:17

Víkend se blíží, kam vyrazíte? Do zoo, na koncert, výstavu nebo do přírody? QAP.cz vám přináší tipy na víkend 11. - 12. září v Plzni a Plzeňském kraji.

Přeštické slavnosti piva5

Do zoo na slavnosti

Tento víkend 11. a 12. září bude patřit statek Lüftnerka v Zoologické a botanické zahradě města Plzně Slavnostem babího léta.

V Plzni můžete prozkoumat dvorky

Plzeňské dvorky se uskuteční v sobotu 11. září od 10 do 18 hodin. Návštěvníkům se otevřou i jinak nepřístupné dvorky. Všechny dvorky jsou bez průvodce přístupné zdarma. Více informací

Česko-Bavorské dny pivní kultury začínají na louce pod Papírnou

V pátek 10. září zahraje od 17 hodin Odyssea. V sobotu 11. záží od 16 hodin Wagabund. Ochutnáte česko-bavorská piva, bavorské klobásy, v nabídce bude i gulášek, krkovička z grilu nebo klobásky z udírny. V pátek a v sobotu je otevřeno od 16 do 22 hodin, v neděli od 15 do 21:30.

Na Špičák se sjedou cyklisti 

Finálový závod letošní cyklistické České Enduro Série – Kona Enduro Race Špičák se jede v neděli 12.září. Šestým podnikem a zároveň i posledním finálovým závodem letošní sezóny se ve sportovním areálu Ski&Bike Špičák uzavře Česká Enduro Série. Trať špičáckého endura měří i s přejezdy zhruba 30 kilometrů. Více jsme psali zde.

Vyražte na Domažlicko na Den Českého lesa

Den Českého lesa proběhne v oboře a areálu školního hospodářství v Horšově na Domažlicku v bosobtu 11. září. Tématem jsou koně. Více zde.

Do Bolevce na víno

Na Bolevecké návsi v Plzni se v sobotu 11. září od 11:00 od 18:00 hodin uskuteční oblíbené Bolevecké vinobraní. Na místě bude možné jak ochutnat, tak i zakoupit moravská vína a burčák. Program.

Na výstavu do centra Plzně

Výročí 30 let od založení Západočeské univerzity v Plzni připomíná výstava. Prohlédnout si ji můžete ve Smetanových sadech v Plzni.

Pro milovníky sportu, na biatlon pod Javor

Pokud máte rádi sport, můžete vyrazit kousek za hranice na biatlonový svátek. Mistrovství Německa v biatlonu se bude koná od 9. – 12. září kousek za hranicemi u Velkého Javorského jezera na stadionu Hohenzollern. Jedná se o zahájení biatlonové sezóny v Německu. Podrobnosti zde.

Šumava - setkání na Juránkově chatě

V sobotu 11. září proběhne Česko-Německé setkání u bývalé Juránkovy chaty na Šumavě. Setkání se Zmizelým králem Šumavy tam, kde se psala historie lyžování zlatým písmem. Začátek 12:00.

Koncert skupiny Chinaski zdarma jako poděkování první linii 

V neděli 12. září vystoupí kapela Chinaski na náměstí v Klatovech. Začátek je v 18 hodin.

  • Tipy na Tachovsku

Městské slavnosti se budou konat ve Stříbře v sobotu 11. září. Oproti klasickému červnovému datu budou tyto zahájeny až v 16 hodin, v programu vystoupí Chodovarka, Cheerleaders DDM Stříbro, Sparkles, Boogie Boys, Marta Jandová s kapelou. Slavnosti budou ukončeny ve 21.30 hodin ohňostrojem.
V pořadí 54. Promenádní koncert se bude konat v sobotu 11. září před budovou Základní umělecké školy ve Stříbře od 15 hodin. Vystoupí Zlatíčka ze Stříbra pod taktovkou Daniela Baxy.

Závěrečný koncert festivalu Dveře jízdárny dokořán se bude konat v neděli 12. září od 15 hodin a bude patřit slovenskému hudebnímu triu GIOIA. Informace o předprodeji vstupenek a dalších akcích najdete na webových stránkách tachovského infocentra.

Zajímavá výstava se připravuje v Plané v podání plánských výtvarníků a seskupení Pampeklec. Zahájena bude v neděli 12. září v 17 hodin ve stodole v Lipové ulici. Výstava potrvá do 8. října. (sih)

Hezkou výstavu můžete vidět ve stříbrském muzeu. Nese název Vzorná hospodyňka, aneb z domácnosti našich prababiček a většinou expozice přivezli Jarmila Straková z Andělic a Jiří Sauko z Branky. Výstava potrvá až do 11. září. (sih)

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24