Tipy na víkend v Plzni a Plzeňském kraji

12.05.2022 15:24

Víkend je za dveřmi! Přinášíme tipy na víkendovou zábavu v Plzni a Plzeňském kraji. Vyrazit můžete za kulturou, do zoo, vyhánět kůzlátka, na oslavu rozhledny nebo na varhanní festival. Hezkou zábavu.

Přeštické slavnosti piva5

Autosalón Plzeň

V Plzni se koná po celý víkend Autosalón Plzeň, a to na tradičním místě. Přehlídku aut bude hostit jako obvykle plzeňská Olympia. Více ZDE

Plzeňské dvorky

V sobotu 14. května od 10 do 18 hodin budou volně a zdarma přístupné plzeňské dvorky. Vstupenky na komentované prohlídky možno zakoupit v Muzeu strašidel na náměstí Republiky. Vstupné je 100 Kč a jsou tři prohlídkové trasy Centrum města, Západ a Petrohrad.

Oslavy jara na Konstantinolázeňsku

V neděli 15. května se uskuteční Oslavy jara na Konstantinolázeňsku. Program probíhá na Dvoře Krasíkov a také v Bezružicích na nádraží, kde bud eotevřeno železniční muzeum. Na Dvoře Krasíkov se chystá v rámci akce i oblíbené vyhánění kůzlátek do letních výběhů. Více ZDE

Maker Faire Plzeň 2022 - přehlídka inovátorů a vynálezců

Třetí setkání makerů, kutilů, vynálezců, inovátorů a jejich fanoušků hostí v sobotu 14. května plzeňské DEPO2015. Seznámíte se s elektronickými a technologickými vychytávkami, řemesly, designem, 3D tiskem, udržitelnými projekty, roboty a se spoustou dalších netradičních projektů.

Plzeňský festival stepu

Až do 15. května probíhá v Plzni Plzeňský festival stepu. Více jsme psali zde.

Narozeniny rozhledny Kotel

V sobotu 14. května můžete oslavit osmé narozeniny rozhledny Kotel na Rokycansku. Vystoupat k rozhledně můžete individuálně nebo jako účastník Rokycanských pochodů. Registrace bude probíhat od 10:30 do 12:30 hodin v zasedací síni Triana na nádvoří MěÚ Rokycany.

Provazochodci na Kašperku

Jedinečný zážitek budete mít na šumavském hradu Kašperk. Tam se totiž v sobotu 14. května chystají provazochodci. Den s provazochodci představí vůbec poprvé nevšední aktivitu, kterou na Kašperku můžete vidět na vlastní oči: přechod na laně mezi věžemi! V průběhu se můžete vypravit do prostorů hradního paláce, a vidět nevšední výkon akrobatů přímo nad sebou! Přechody mezi věžemi se uskuteční vícekrát v průběhu dne. V průběhu dne si veřejnost může vyzkoušet provazochodectví na tzv. slackline v nízké (bezpečné) výšce při zemi, a to pod dohledem zkušených chodců.

NASTEVŘENO

Festival nového divadla a performance proběhne od 12. do 15. května. Divadelní, taneční, hudební představení i výstavy. Festival probíhá v prostorech Moving Station a jeho okolí.

Jaro v alpinu

Exponáty zajímavých květin a drobných dřevin. Výstava spojená s prodejem skalniček probíhá v zahradě areálu gymnázia v Plzni na Mikulášském náměstí. Výstava tento víkend končí. Poslední možnost návštěvy je 13. května v době od 9 do 19 hodin a 14. května v době od 9 do 12 hodin.

Barbie + Rokycanská = čistá Plzeň

Speciální úklidová akce, kterou pořádá OC Rokycanská. Pojďte společně s Barbie uklidit Plzeň! Více zde

Golem na Velharticích

O víkendu 14. a 15. května se ve Velharticích budou konat hradní slavnosti plné šermířů, rytířů i tanečnic. Pro návštěvníky zde bude dobový trh a zábava pro děti. Na hrad také zavítá Golem! Více informací naleznete zde

Slavnosti růžových vín na zámku Zbiroh

Vinařská akce se bude konat 14. května od 11 do 17 hodin. Degustace a prodej vín přímo od vinařů, doprovodný hudební program, jídlo i řemeslné tržiště. To vše v krásném prostředí zámku Zbiroh.

Festival rodiny

Festival věnovaný rodině v Plzni. Bohatý program pro děti i dospělé. Přednášky, divadla, dobré jídlo, zábava i ukázky práce IZS. To a mnohem více v neděli 15. května v DEPO2015.

Dny japonské kultury v zoo Plzeň

Celý víkend proběhne v plzeňské zoo tradiční přehlídka japonské kultury, bojového umění a gastronomie. Program proběhne před tropickým pavilonem od 10 do 17 hodin.

Plzeňský varhanní festival 2022

15. května v rámci festivalu proběhne exkurze u varhan v katedrále sv. Bartoloměje v Plzni. Odborný výklad Ing. Jiří Reindl, M. Mu Aleš Nosek. Exkurze proběhne v 9:30 a v 11 hodin. Vstupné dobrovolné.

ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24