To je romantika! Zimní prohlídky na Kašperku pokračují až do poloviny března

20.02.2019 8:58

Koloběh jarních prázdnin je v plném proudu a stejně tak speciální zimní prohlídky na hradě Kašperk. Probíhají každou středu a sobotu až do poloviny března.

zimní Kašperk

Hrad Kašperk spustil se začátkem kolotoče jarních prázdnin mimořádné prohlídky se zimní tématikou "Život na hradě". Zájemci by si každopádně měli předem rezervovat místo.

"Podrobněji se zaměříme na vytápění a způsoby tepelné izolace obytných místností, osvětlení, trávení volného času a stravování v zimním období, vnímání času ve středověku a podobně," přibližuje prohlídky správa hradu.

Prohlídky se konají vždy ve středu nebo v sobotu v 10:15, 11:30, 12:45, 14:00 a v 15:15, a to až do 16. března. Místo ve skupině je možné rezervovat na mailu info@kasperk.cz. V mailu by nemělo chybět telefonní číslo.

Sezóna na hradech a zámcích startuje oficiálně většinou na začátku dubna. Už nyní ale hrady finišují s programy na letošní hlavní turistickou sezónu. Stejně je tomu také na Kašperku. Zatím potvrzené akce, mezi kterými nechybí ani oblíbené noční prohlídky, najdete zde.

FOTO: fcb Hrad Kapšerk

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24