V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

To má správný říz! Guláš s paprikou a klobásou pořádně zahřeje

IMG_1946
13. 10. 2018 9:39

Guláš je klasika. Ovšem guláš s paprikou a klobásou na maďarský způsob je luxusní záležitost! Rozhodně uspokojí i náročnější gurmány a milovníky pikantních lahůdek...

Na přípravu budete potřebovat:

750 g hovězí kližky
2 klobásy na vaření
3 cibule
2 červené špičaté kapie
2 stroužky česneku
1 PL sladké maďarské papriky
1/2 KL pálivé papriky
5 kuliček nového koření
špetka drceného kmínu
čerstvě mletý černý pepř
1/2 PL sušené majoránky
olej nebo sádlo
sůl

Postup přípravy receptu:

Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, klobásy na kolečka, kapii na proužky a cibuli na kostičky.

Nejprve na oleji nebo sádle nechte na mírnějším zdroji tepla orestovat dohněda cibuli. Poté zvyšte teplotu, přidejte kostky masa, osolte, okořeňte pepřem, kmínem, novým kořením a maso ze všech stran opečte. Jakmile vám maso začne pouštět šťávu, opět zmírněte teplotu, posypte paprikou, promíchejte a přiklopte. Nechte maso dusit nejprve ve vlastní šťávě, podle potřeby podlévejte menším množstvím vody nebo hovězího vývaru. Maso nesmí být zcela potopené.

Po půlhodině k masu přihoďte kolečka klobás a společně dál duste, opět průběžně trochu podlévejte. Když je maso skoro měkké, což je přibližně po hodině dušení, přidejte ještě nakrájené papriky, majoránku, posekaný česnek a asi čtvrt hodiny společně vařte.

Dochuťte případně solí a pepřem. Guláš ničím nezahušťujte, měl by mít pouze přirozeně vydušenou hustší šťávu.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

 

MK
sdílet na facebook

Tip na výlet: Michalovy Hory lákají na krásnou přírodu i památky - FOTKY A VIDEO!

Zprávy Tachovsko
 čtení
20. 4. 2019 13:23

Český a Slavkovský les je stále čistou a zajímavou lokalitou. Tamní příroda láká k túrám a odpočinku a na mnoha místech najdete různé památky, prameny a další přírodní útvary.

Tradiční menu jinak! Velikonoční plněná sekaná hodně překvapí

Lifestyle
 čtení
20. 4. 2019 11:06

K Velikonocům jasně patří nádivka a vajíčka. Nechcete ale zkusit něco nového? Velikonoční sekaná s nádivkou a vejci je parádní záležitost. S tipem od foodblogerky uspějete!

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Kubin a Váchal v galerii v Bavorské Rudě už jen do 28. dubna!

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Přehled dnešních akcí

  Duch (Ghost The Musical)

19:00     Plzeň » Divadlo J. K. Tyla

Nové divadlo

  Splašené nůžky

19:00     Plzeň » Divadlo Pluto

  HIGH FIVE & OUT OF SILENCE & IAN

20:00     Plzeň » Anděl Café Music Bar