Toxi tým dopadl dealery z jižního Plzeňska! Specializovali se na pervitin

07.04.2019 11:19

Policie na Plzeňsku hlásí další úspěch v boji s drogovými kšefty. Toxi týmu se podařilo dopadnout dvojici, která pervitinem zásobovala své klienty hlavně v Dobřanech.

8

Kriminálka dopadla dvojici dealerů, která zásobovala pervitinem narkomany na jižním Plzeňsku. Jejich "revírem" byly zejména Dobřany. Detektivové z Toxi týmu po nich šli nekompromisně a v tomto týdnu spadla klec.  

"Muž ve věku 24 let a žena ve věku 26 let v průběhu let 2017 až 2019 prodali nejméně 70 g pervitinu dalším osobám na jihu Plzeňska, zejména v obci Dobřany. Díky výborné práci kriminalistů byl prozatím prokázán prodej pervitinu nejméně sedmi odběratelům. Přibližná cena za 1 gram pervitinu se u dealerů pohybovala okolo 1 000 až 1 400 korun.  Při zadržení bylo navíc u 24letého muže nalezeno určité množství marihuany, které bude následně zkoumáno na specializovaném pracovišti v odvětví chemie a fyzikální chemie," říká mluvčí policie Iveta Kořínková.

Oběma nyní hrozí až pět let ve vězení. V "oboru" přitom nejsou žádnými nováčky. "Policisté obvinili mladého muže a ženu pro spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě rozhodování o vině a trestu mohou být odsouzeni k trestu odnětí svobody až na 5 let. Muž ani žena nebyli v minulosti za podobnou trestnou činnost stíháni," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24