Toxi tým na Tachovsku zadržel několik dealerů! - FOTKY

20.06.2022 17:00

V poslední době se při policejních akcích povedlo zadržet několik osob, které měly na svědomí distribuci zakázaných látek po celém Plzeňském kraji.

2
324

Letos se na konci dubna podařilo policistům zadržet dvě ženy a tři muže, kteří obchodovali s omamnými a psychotropními látkami v Plzeňském kraji. „Konkrétně jde o 32letou ženu, která nakupovala pervitin a marihuanu. Ty pak dále prodávala nejméně 34 ustanoveným osobám. Při domovní prohlídce policisté nalezli a zajistili digitální váhu, plastovou uzavíratelnou přepravku s obsahem krystalické látky vykazující dle orientační detekce přítomnost metamfetaminu o celkové hmotnosti 8,15 gramu včetně obalu,“ uvedla mluvčí policie Iva Vršecká a dodala: „Dále se zadržení týkalo 35letého muže, u kterého kriminalisté zjistili, že opakovaně distribuoval pervitin výše uvedené ženě, a to od měsíce září roku 2021. Muž jí prodal pervitin řádově ve stovkách gramů.“

Dalšími zadrženými je 36letá žena, která prodávala pervitin od května 2021 a 39letý cizinec kromě pervitinu obchodoval i s marihuanou. „Posledním zadrženým je 34letý muž, který v případu figuruje jako řidič, jenž zajišťoval převoz drogy určené k distribuci,“ uvedla Vršecká. „Dva muže ve věku 39 a 34 let a 36letou ženu obvinil policejní komisař z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.“

Další případ na Tachovsku vyvrcholil 7. června, kdy kriminalisté zadrželi další dealery drog. „Trestná činnost muže ve věku 31 let byla zjištěna při následných úkonech, kdy vyšlo najevo, že usnadňoval opatření drogy za účelem následné distribuce tím, že jednomu z obviněných zajišťoval odvoz se záměrem nákupu omamné a psychotropní látky a dále sám poskytl drogu nejméně dvěma osobám k užívání. Druhý 31letý pachatel si pervitin obstarával již od poloviny roku 2021 a dále jej v nejméně třinácti případech prodával,“ uvedla mluvcí policie Vršecká.

„Další z obviněných, 43letý muž, si měl nejméně v době od měsíce ledna letošního roku opatřovat omamnou a psychotropní látku metamfetamin, který následně distribuoval nejméně 20 ustanoveným odběratelům. Poslední 52letý obviněný distribuoval drogu ve stejné době, a to i přes to, že byl v letošním roce za takový čin již odsouzen."

Oba zmiňované muže obvinil policejní komisař ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Všichni obvinění jsou trestně stíháni na svobodě.

 

foto PČR
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24