TRAGÉDIE: Muž byl po střetu s tramvají v kritickém stavu, v nemocnici zemřel

13.01.2021 8:08     13.01.2021 12:55

Středeční ráno začínáme zprávou o střetu tramvaje a muže v ulici Sirková. Provoz linek číslo 1 a 2 končil na zastávce Náměstí Republiky, na Slovany a Světovar jezdila náhradní autobusová doprava.

nehoda Sirková_HZSPK
nehoda Sirková_HZSPKstřet

Po sedmé hodině ranní došlo ke střetu jedné osoby a tramvaje v ulici Sirková. "ZZS z místa nehody transportovala muže r.1972 v kritickém stavu se zajištěnými dýchacími cestami na urgentní příjem FN Plzeň," uvedla mluvčí záchranky Andrea Divišová.

Na místě zasahovali také hasiči, kteří provedli očištění a desinfekci místa střetu.

Tramvajové linky po dobu šetření nehody jezdili jen do zastávky Náměstí Republiky, na Slovany a Světovar jezdila náhradní autobusová doprava. Nyní je provoz linek obnoven, nutné je ale počítat s nepravidelnostmi v jízdních řádech.

Příčinu nehody policisté stále vyšetřují. "Šetříme dopravní nehodu, kdy došlo ke střetu chodce r.1972 s tramvají, kterou řídila řidička r.1982. Dle prvotních informací s největší pravděpodobností z dosud nezjištěných příčin vstoupil chodec přímo před jedoucí tramvaj, která dojížděla do zastávky," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Muž nakonec přes veškerou snahu záchranářů a léíkařů podlehl svým zraněním v nemocnici.

Foto: HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24